Alonso lenyomta a Ferrarikat

A Francia Nagydíj második szabadedzésén nem a Ferrari vagy a McLaren valamelyik autója végzett az élen, hanem a renault-s Fernando Alonso. A spanyolt a Massa és Räikkönen követte. A ferraris brazil volt az első edzésen a leggyorsabb.

Két meglepetés is született a Francia Nagydíj második, péntek délutáni szabadedzésén. Egyrészt a leggyorsabb Fernando Alonso volt, megelőzve Felipe Massát, Kimi Räikkönent és Lewis Hamiltont is – minden bizonnyal a Renault helyszínen lévő vezetőinek és dolgozóinak is szólt a mutatvány. A másik pedig, hogy a már délelőtt is gyors Toro Rossó-s Sebastian Vettel egészen az ötödik helyig kapaszkodott.

Meleg, napos időben zajlott a délutáni tréning, a forró aszfalton jó néhány versenyző hibázott is. Alonso a 180-as kanyarnál, és az utolsó sikánnál mutatott be egy két érdekes megoldást, Hamilton, Jarno Trulli, és Massa az Estoril kanyarnál száguldottak át a kavicságyon, a mclarenes versenyzőnek még orrkúpot is kellett cserélnie az eset után.

Alonso nagyot alkotott a Renault kedvéért (vezess.hu)

Massa az Imola kanyarban is hibázott, ahogyan Adrian Sutil és a renault-s Nelsinho Piquet is (a kis brazil egyébként a kilencedik lett, megint nem rossz teljesítmény).

Az edzés egyébként nagyon szoros eredményt hozott, az első 13 pilóta egy másodpercen belüli idővel végzett.

A BMW mindkét pilótája befért a top10-be, lehet, hogy végre Nick Heidfeld is ráérez az idei gumik használatára. Az edzés leintése után a versenyzők kipróbálták az új biztonsági autós szabályokat is, ami annyiból állt, hogy a sárga zászlók és a safety cart jelző “SC” feliratú tábla bemutatása után lassan tettek meg néhány kört. A biztonsági autó nem járt a pályán.

Délelőtt egyébként Felipe Massa volt leggyorsabb, a brazil héttizedes előnnyel végzett Lewis Hamilton előtt.

Eredmények.

Címkék: autó-motor