Nem engednek be több résztvevőt a Bankár Kupára

Megtelt az idei Bankár és Biztosítás Kupa nevű hajósverseny. A főszervező szerint több nevezést nem fogadnak el, pedig borsos nevezési díjjal számolhatnak az indulók.

Június 7-8-án rendezik Balatonkenesén a versenyt, amire már csak a nézőhajón van hely – mondta Litkey Farkas, az esemény főszervezője. A Bankár Kupára 30 hajó nevezett, a Biztosítás Kupára pedig 24. Ez utóbbi rekordnak számít a kupa 12 éves történetében. Litkey ezzel kapcsolatban a FigyelőNetnek elmondta: ennél több hajó indulását már csak azért sem tudják engedni, mert ezen a versenyen a rendező biztosítja az indulók számára a hajót. Így minden induló azonos képességű vitorlással indul, ezért „itt nem az számít, hogy ki milyen drága felszerelést vett, hanem hogy a hajón milyen a csapatszellem és mekkora a tudás”.

A tavalyi Axa-Brokernet Bankár Kupa győztese, a Capella

A hajók J24 típusúak, ez a világ egyik legnépszerűbb hajóosztálya, eddig 5500 darabot építettek világszerte, és több mint 50 ezer regisztrált versenyzője van. Magyar sportsikernek számít, hogy idén szeptemberben a Balatonon rendezik a J24-esek Európa-bajnokságát.

Címkék: Sportmix