Rátgéber 15 év után otthagyja Pécset

Kilenc-kilenc bajnoki címmel a háta mögött a Mizo Pécs női kosárlabdacsapat legendás edzője, Rátgéber László távozik posztjáról. Azt egyelőre nem árulta el, hogy hová.

„Kedd este kiálltam szurkolóink elé, és elmondtam, hogy távozom. Azt is tudom, hová, néhány napja aláírtam kétéves szerződésemet” – mondta a Nemzeti Sportnak Rátgéber, aki még még néhány nap türelmet kért arra, hogy nyilvánosságra hozza edzői pályafutása új állomásának nevét. Azt azonban a pécsi szurkolóknak elárulta, hogy nem Sopronba szerződik, így nem kell haragudniuk.

Betelt a pohár

A tréner már nem bírta tovább a vegetálást, amit a klub folyamatos „leépülése” miatt kellett átélnie. A lap szerint a folyamatos fizetésbeli bizonytalanságok, a beígért tényleg világverő csapat helyett a lassú, de biztos minőségi visszaesés most verte ki a biztosítékot Rátgébernél.

A másfél évtized alatt az együttes háromszor jutott az Euroliga négyes döntőjébe (Final Four), kilenc magyar bajnokságot, illetve kilenc Magyar-kupát nyert. A csapat az NB I elmúlt két szezonjában egyaránt második lett az MKB-Euroleasing Sopron mögött.

„Idejében be akartam jelenteni a döntésemet, hogy a Pécs tudjon reagálni, már ami a csapatépítést és a további terveket illeti. A következő munkaadóm ugyanakkor diszkrécióra kért fel, ezért amíg zajlanak az egyeztetések, addig nem fedem fel a kilétét” – nyilatkozott az MTI-nek a válogatott szövetségi kapitányaként is ténykedő szakember.

Ororszországban folytatja?

A MiZo Pécs távozó trénerét már évek óta hívják a Szpartak Moszkvához. Rátgéber tavaly februárban már Ororszországba utazott, hogy segítse az együttes felkészülését az Euroliga-meccsekre. Akkor a sikeredző így nyilatkozott: „Évek óta hívnak a Szpartakhoz… Ami a további szerepvállalásomat illeti, nem akarok elmenni Pécsről, de ha bármi baj lenne, mindig jó, ha van egy B-terv.”

búcsúbuli

Az edző elmondta, hogy júniusban rendeznek egy búcsúbulit Orfűn két barátjával, Lévai Balázzsal és Lovasi Andrással, ahol egy performansz során megkísérli átugrani a tavat.

Címkék: Csapatsport