Szávay párosban is búcsúzott

Szávay Ágnes az orosz Dinara Szafina oldalán kiesett a női párosok versenyében a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a nyolcaddöntőben három szettben kikapott az ukrán Aljona Bondarenko, Katerina Bondarenko nővérektől.

Az orosz Dinara Szafina nagy meglepetésre az egyéni verseny nyolcaddöntőjében túljutott a világelső Marija Sarapován, ugyanakkor ezt követően párosban – Szávay Ágnessel kiegészülve – nem tudott a legjobb nyolc közé kerülni.

A magyar-orosz kettőst az ukrán Bondarenko testvérek állították meg, akik az első szettben 4:1-re elhúztak, és később hiába brékeltek Szávayék, 38 perc alatt lépéselőnybe kerültek.

A folytatásban hengerelt a magyar és az orosz lány, párosuk csak hét labdamenetet engedett ki a kezéből, ők 24-et nyertek meg, és háromszor is brékeltek – ennek megfelelően mindössze 21 perc múltán 3:6, 6:0-ra módosult az állás.

Párosban is kiesett (MTI/EPA)

A harmadik, döntő szett hatalmas csatát hozott. A magyar és az orosz lány kezdett jobban, ám hiába vezetett 3:1-re, az ukránok egyenlítettek. A felek úgy jutottak el 5:5-ig, hogy közben három-három játékot fogadóként nyertek meg.

Ekkor levegőben lógott az újabb brék, Szávayék azonban semmi negyvenről megnyerték saját szervajátékukat, s miután Bondarenkóék is így tettek, következhetett a rövidítés.

Ebben a műfajban az ukránok voltak jobbak, ekképp – 1 óra 57 perc alatt – ők jutottak a nyolc közé, ahol az Ashley Harkleroad – Galina Voszkobojeva amerikai-orosz tandemmel találkoznak.

Szávay Ágnes egyesben a 3. fordulóban esett ki, három szettben kapott ki cseh Petra Kvitovától, így búcsút int Párizsnak és a Roland Garrosnak.

Női páros, nyolcaddöntő:
A. Bondarenko/K. Bondarenko-Szávay/Szafina 6:4, 0:6, 7:6

Címkék: tenisz