Igazságtalan vereséget szenvedett a Hóhér

Nem sikerült az újabb címszerzés, így Nagy „Hóhér" József, a Profibox Promotion ökölvívója nem lett az Nemzetközi Boksztanács (IBC) cirkálósúlyú világbajnoka.

A szombat esti lengyelországi bokszgálán az atlantai olimpiát is megjárt magyar ökölvívó a veretlen lengyel Pawel Kolodziejjel csapott össze. Noha a végig támadólag fellépő Nagy József meggyőzőbb teljesítmény nyújtott, mint a hamar elfáradó hazai bokszoló, a pontozólapok mégis a lengyelnek kedveztek, amikor a hetedik menet közepén – Kolodziej sérülése miatt – leállították a küzdelmet. Így Kolodziej technikai döntés után, egyhangú pontozással lett a Nemzetközi Boksztanács (IBC) bajnoka.

„Semmivel sem tudnak megvigasztalni… Hetek óta már csak a címmérkőzéssel voltam elfoglalva, és úgy érzem, igazságtalanul vették el tőlem a meccset. Már kezemben éreztem a győzelmet. Nagyon fáj ez az igazságtalan vereség!” – mondta Nagy József.

Nagy József úgy érzi, ő volt a jobb (profibox.hu)

A bokszoló mérkőzésszervezője, Petrányi Zoltán is mérhetetlenül csalódott volt. „Biztos vagyok benne, ha a mérkőzésvezető nem szünteti be a mérkőzést, egy-két meneten belül Józsi nyert volna TKO-val. Kolodziej már az utolsókat húzta, Józsi pedig még erős volt, továbbra is bírta volna a saját maga által diktált iramot – nyilatkozta Petrányi.

Címkék: küzdősport