Talmácsié a második rajtkocka

Talmácsi Gábor a második helyről vághat neki vasárnap az Olasz Nagydíjnak a nyolcadliteres kategóriában. Egyik riválisa, Bradley Smith hatalmasat bukott.

A világbajnoki pontversenyben tizedik helyen álló magyar motoros a hatodik helyen zárta a délelőtti szabadedzést, igaz, alig valamivel több mint három tizeddel maradt el a győztes spanyol Pol Espargarótól. Az időmérőt nagyszerűen kezdte a kategória világbajnoka, azonnal az élre került, és a kvalifikáció első felében ott is maradt, ugyanakkor később többen is megelőzték, egészen a hetedik pozícióba csúszott vissza.

A végén azonban újra remekelt, és az utolsó mért körében elért idejével a második helyre kapaszkodott fel – mi több, csupán 0,165 másodperccel maradt le a pole-t pályafutása során első alkalommal megszerző olasz Raffaele de Rosától. A harmadik helyen az összetettben éllovas francia Mike di Meglio zárt.

Reménykeltően motorozott (MTI/EPA)

A tréning vége előtt nem sokkal a britek fiatal versenyzője, Bradley Smith hatalmasat bukott, a hátára zuhant, és az MTI tudósítója szerint hordágyon szállították el a muggelói pályáról.

„Nagyon boldog vagyok. Már a kvalifikáció elején érzetem, hogy jó a motor, és ha semmi sem jön közbe, akkor a pole pozíciót is megszerezhetem. Az utolsó körben remekül mentem, kár, hogy a vége felé Tomojosi Kojama akadályozott, és ezért nem tudtam az első helyen végezni.

– Mindenesetre így is nagyon elégedett vagyok, hiszen az idén eddig egyszer sikerült a másodiknak lennem az időmérőn” – mondta az időmérő edzés után az MTI-nek Talmácsi.

Olasz Nagydíj, 125 kcm, rajtsorrend:
1. Raffaele de Rosa (spanyol, KTM) 1:58.259
2. Talmácsi Gábor (Aprilia) 1:58.467
3. Mike di Meglio (francia, Derbi) 1:58.490
4. Pol Espargaro (spanyol, Derbi) 1:58.572
5. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 1:58.631
6. Sandro Cortese (olasz, Aprilia) 1:58.658

Eredmények

Címkék: autó-motor