Bajnok az MTK

Az MTK Budapest egy fordulóval a bajnokság vége előtt bebiztosította az aranyérmet, miután a Soproni Liga 29. fordulójában 3-0-ra nyert a REAC vendégeként, és ezzel behozhatatlan előnyre tett szert az őt üldöző Debrecennel szemben.

Garami József csapatának egy fordulóval a bajnokság vége előtt két pont az előnye. Mivel azonban a záró körben az MTK ellenfele a kizárt Sopron, a fővárosiak játék nélkül kapnak három pontot 3-0-ás gólkülönbséggel, így a debreceniek akkor sem érhetik utol őket, ha szombaton nyernek az Újpest ellen.

Egy félidőt izgulhattak az MTK-drukkerek

A tét eleinte úgy tűnt nyomasztja a fiatal fővárosi gárdát, és az első 20 percben az otthoni meccseit Sopronban játszó REAC többször is veszélyeztette Végh kapuját. Az MTK-t elkísérő több száz szurkoló bő negyedóra elteltével nyugodhatott meg, addigra szabadult ki a házigazda szorításából Garami József csapata. Az első komoly vendéghelyzetre a félidő hajrájáig kellett várni: Urbán iramodott meg a balszélen, tört be a tizenhatoson belülre, majd egy védő szorításában elesett. Bede játékvezető sípja azonban néma maradt.

A meglepően jó iramú összecsapás első félidejében nem született gól, a fordulás után nem sokkal viszont már ünnepeltek az MTK-szurkolók. Kanta jobb oldali szabadrúgását alaposan elnézte a REAC kapusa, Urbán megcsúsztatott labdáját pedig Lambulics fejelte az üres kapuba.

Galéria (MTI)

Lendületben maradt az MTK, és néhány perccel később Urbán ordító helyzetben hibázott. Nem kellett azonban sokat várni a támadó 17. bajnoki találatára: ismét Kanta adta a gólpasszt, Urbán pedig védhetetlen gólt lőtt. Az első vendégtalálatnál hibázó Szántainak ezúttal esélye sem volt.

A második góllal a mérkőzés mellett a bajnoki cím sorsa is eldőlt. A REAC becsületére legyen mondva, hogy kétgólos hátrányban is ment előre, de egy szöglet után már harmadszor kellett a hazaiaknak kikotorniuk saját kapujukból a labdát. A szerb Lambulics védő létére hetedszer volt eredményes a szezonban.

Az MTK Budapest labdarúgócsapata története 23. bajnoki címét szerezte meg, legutóbb 2003-ban végzett az első helyen.

Értékel a mester

“Nálunk nem játszanak itthoni viszonylatban akkora sztárok, mint a riválisoknál. A bajnoki aranyérmet annak köszönhetjük, hogy fiatal csapatunk beérett, a szezon nagy részében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk” – mondta Garami József, az MTK Budapest szakmai igazgatója az MTI-nek.

“A közvetlen riválisok ellen jó eredményeket értünk el, hiszen kétszer megvertük a Debrecent, az Újpest ellen pedig egy győzelem és egy döntetlen volt a mérlegünk. Van azonban még tanulnivalónk is, ami pontosan látszott a mai meccsen is, hiszen az első félidőben kapkodva, nagyon idegesen játszottunk. Szerencsére a szünetben sikerült rendet tenni a fejekben és a folytatásban már úgy teljesítettünk, ahogy az elejétől kellett volna” – tette hozzá a tréner.

Soproni Liga, 29. forduló:
REAC-MTK Budapest 0-3
Gól: Lambulic (48., 90.), Urbán (65.)

Pénteki meccsek:
Paksi FC – Debreceni VSC-TEVA 2-2
FC Sopron-ZTE FC 0-3 – mérkőzés nélkül

Vasárnapi meccsek:
Győri ETO-Vasas 2-1
Nyíregyháza-Budapest Honvéd 3-0
Tatabánya – Gabona Trans-Kaposvár 2-6
Fehérvár FC-BFC Siófok 1-0
Újpest FC-DVTK 2-2

Címkék: foci