Csúcsfogyasztó: hangyabonbon és skorpióvodka

A csúcsfogyasztó kategória nem feltétlenül az árakról szól. Sokkal inkább az exkluzív fogyasztás élményéről. Ennek egy újabb különleges példáját mutatjuk be.

Korábban a Csúcsfogyasztóban:

Gyémántban a tengerparton
Top 10 legdrágább gyorsétel és fagyi
Szemünk fényei, csúcsnapszemüvegek
Grillsütők kicsiknek, nagyoknak

Bár az ehető rovarok régóta szerepelnek egyes országok ételkínálatában, mostanra az európai ínyencek is felfedezték e különlegességeket. Beszállítójuk termékeiből válogattunk.

—-Csokis hangya—-

A hangyabonbon az egyik legnépszerűbb termék a honlap szerint. A Witjutie az ausztrál őslakosok egyik legkedveltebb csemegéje, amelyet befűszerezve fogyasztanak. Ugyancsak nagy élvezettel eszik éjszakai gyorsbüfékben Thaiföldön, persze jó hideg sörrel!

Itt az európai kultúrkörben, ahogy erre felé hívják, az entomofágia, vagyis rovarevés viszont igen különleges fajtája a delikátok fogyasztásának. A rovarok az egyik legmagasabb proteinforrások, jóval gazdagabbak, mint a csirkehús, mellesleg koleszterinmentes kiadásban. Az árak pedig nem annyira borsosak, a hangyabonbon például alig 4 font.

—-Skorpiós nedű—-

Az italkülönlegességek kedvelőinek van skorpióvodka. A belevalót külön farmon termelik, és mielőtt belekerül az üvegbe, egy speciális eljárással kivonják a mérgező anyagokat belőle. A termék kedvelői szerint az ital kitűnően hat a libidóra, csökkenti a magas vérnyomást, és megszünteti a koros akadályokat a véráramban.

Az üvegben lévő állat teljes egészében fogyasztható, azonban felhívják a figyelmet a fullánk óvatos fogyasztására. Árban kicsit erősebb, egy 25 centiliteres üveg 16 font.

—-Ice-hangya—-

Gyereknek a jégkrém szekcióban is csak különleges található. A mentolos hangyás nyalóka. Maguk a hangyák is fűszeres ízűek, kissé a csilis ízre hasonlítanak. A hangyák felturbózzák az energiát, a mentol pedig jó leheletet biztosít! Egy csomag mindössze 3,25 font.

Friss lehelet!

Javasoljon Ön is terméket a Csúcsfogyasztóba!

Címkék: csúcsfogyasztó