Sári: nem mondhattam nemet Kovács Katinak

Az elmúlt napok történései több szempontból is bizonytalan helyzetet teremtettek a pekingi olimpiával kapcsolatban nagy reményeket tápláló női kajak szakágon belül: Angyal Zoltán, a válogatott szövetségi kapitánya például egyelőre nem tudja, hogy milyen összetételű négyesek indulnak majd a két hét múlva sorra kerülő szegedi Világkupán, amely az első válogató lesz az ötkarikás játékokra.

Fábiánné Rozsnyói Katalin azt mondta, nem lepte meg, hogy Janics Natasa, majd a kedden távozott Kovács Katalin után szerdán az újdonsült Európa-bajnok duó tagjai, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta a csapatát. A sikeredzőnél így öten – Paksy Tímea, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina, Patyi Melinda és Keresztesi Alexandra – maradtak. Az MTI-nek nyilatkozva Fábiánné úgy fogalmazott: „Azt is felajánlottam az ‘ötöknek’, hogy meg kellene fontolniuk, nem az lenne a legjobb, ha testületileg lemennének Szegedre és jelentkeznének Sári Nándornál, a csodálatos férfi szakági edzőnél? Én meg jelentkezem nála segédedzőnek, mert én csak egy sarlatán vagyok.”

Közben Sári elárulta: nem örül a szakágon belül kialakult helyzetnek, de elfogadja azt, és megpróbálja eredményesen felkészíteni a hozzá fordult versenyzőket, Kovácsot, Kozákot és Szabót, valamint Janicsot – a többiek esetleges érkezése szerinte szóba sem került.

Sári nem örül a kialakult helyzetnek (kajakkenusport.hu)

„Mindenféle híresztelés ellenére, nem én csábítottam Kovács Katalint, ez az ő döntése volt. Engem először akkor hívott fel, hogy vállalnám-e a felkészítését, amikor már közölte elhatározását korábbi edzőjével, tehát kedden délután. Természetesen tudtam, hogy ebből feszültség lesz, de nincs olyan ember, aki egy ilyen kvalitású versenyzőnek, mint Kati, nemet mondott volna” – mondta az MTI érdeklődésére Sári, de hangsúlyozta: Kovács egyesbeli és az ötkarikás címvédő Kovács, Janics duó párosbeli eredménye nem az ő érdeme lesz, ő ezen csak veszíthet.

“Az én munkám gyümölcsét, ha lesz, a négyes teljesítménye hozza majd, hiszen a Kovács, Janics, Kozák, Szabó egységet pénteken kezdjük el összerakni, hogy milyen eredménnyel, még nem tudom” – tette hozzá.

Angyal egyelőre nem tudja, hogy milyen összetételű női kajaknégyesek indulhatnak majd 500 m-en, azaz az olimpiai távon a szegedi Vk-n. „Ha szigorúan vesszük a válogatási elveket, márpedig a szerdai elnökségi ülésen éppen ilyen döntés született, akkor mindössze egyetlen kvartett, a két héttel ezelőtti szegedi versenyen második Janics Natasa, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Faldum Bereniké négyes állhatna rajthoz a Vk-n” – mondta a távirati irodának Angyal.

Címkék: Sportmix