Eb: a görögöknek is van ifjú titánjuk

Góllal mutatkozott be az Európa-bajnokságra készülő görög labdarúgó-válogatottban a mindössze 18 esztendős Szotirisz Ninisz.

Szotirisz Ninisz igazolta, hogy nem véletlenül tartják szupertehetségnek Görögországban, a fiatal csatár ugyanis góllal mutatkozott be az Európa-bajnoki címvédő hellén válogatottban, és ezzel rekordot is döntött. A Ciprus elleni felkészülési mérkőzésen kezdőként lépett pályára, és az 5. percben már gólszerzőként ünnepelték, miután Dimitriosz Salpingidisz átadása után egyből a jobb alsó sarokba lőtt.

A labda a vizes talajon lassan jutott túl a gólvonalon, az egyik görög csatár még bele is rúghatott volna, de láthatóan ezt nem akarta megtenni. Így a Panathinaikoszban futballozó Ninisz – aki öt bajnokit játszott a szezonban, de összesen is csak 18-at – minden idők legfiatalabb góllövőjévé vált a görög válogatottban. Azzal, hogy 18 évesen és 46 naposan talált be, 244 nappal javította meg Konstantinosz Elefterakisz 39 éves csúcsát.

Akár az Eb felfedezettje is lehet (Getty)

A görögök végül 2-0-ra győzték le Ciprust (a második gólt Konsztantinosz Kacuranisz szerezte büntetőből az 59. percben), majd legközelebb – szombat este – a magyar válogatott ellen lépnek majd pályára. A címvédő ezenkívül még egy felkészülési mérkőzést játszik az Európa-bajnokság rajtjáig, június elsején Örményországgal találkozik a németországi Offenbachban.

Görögország Svédországgal, Oroszországgal, valamint Spanyolországgal került azonos csoportba a kontinenstornán.

Címkék: Foci EB 2008