Ügynökfeleség orgiázott az F1-vezérrel

A brit belbiztonsági szolgálat, az MI5 egyik ügynökének felesége is részt vett prostituáltként Max Mosleynak, a nemzetközi autósport legbefolyásosabb emberének leleplezett szexorgiáján. Az MI5 cáfolta azokat a találgatásokat, hogy az orgiát maga a szolgálat szervezte volna, Mosley lejáratása végett.

Mosley, a Forma 1-et is felügyelő Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) brit elnöke a News of the World című vasárnapi brit bulvárlap március végi beszámolója szerint az előkelő londoni Chelsea kerület egy “kínzókamrának” kialakított lakásában öt bérhölggyel ötórás, brutális szado-mazochista jelenetet adott elő.

Az MI5 szervezte?

A rendkívüli eset még rendkívülibb fordulataként most kiderült: az öt nő egyike, aki Abi néven vett részt a “műsorban”, az MI5 egy – immár csak volt, az incidens óta a cégtől eltávolított – ügynökének felesége. A The Sunday Times forrása szerint Abi készítette titokban a videót, és ő adta el a felvételt meg nem nevezett összegért a News of the Worldnek.

Nem kívánatos személy

Az MI5 a vezető vasárnapi brit lap szerint kényszerűen cáfolta azokat a máris hallható találgatásokat, hogy az egész bizarr szexjelenetet a szolgálat szervezte meg, a FIA vezetőjének diszkreditálása céljából. A lap szerint Jonathan Evans, az MI5 vezérigazgatója személyesen tájékoztatta az esetről Gordon Brown kormányfőt és Jacqui Smith belügyminisztert, biztosítva egyben őket arról, hogy a Mosley-féle orgia nem a szolgálat akciója volt.

Monaco nem kér belőle

Max Mosleyt az eset után a nemzetközi autósport szervezetei és vezetői több ízben távozásra szólították fel, és a Forma 1-es futamokat rendező országok méltóságai sem hajlandók mutatkozni társaságában.

A jövő vasárnapi nagydíjat rendező Monaco hercegi családja is értésre adta, hogy Mosleyt nem látnák szívesen a futamon – írta a The Sunday Times. A FIA június 3-án bizalmi szavazást tart Mosley sorsáról.

Címkék: autó-motor