Újabb magyar kvóta birkózásban

Virág Lajos a 96 kilogrammosok között olimpiai kvótát szerzett a kötöttfogású birkózók első kvalifikációs selejtező versenyén Rómában.

A 2005-ös világbajnokságon második magyar versenyző a negyeddöntőben a fehérorosz Cimafej Dzejnyicsenkát, az elődöntőben pedig az üzbég Gennagyij Csikadzét győzte le óriási küzdelemben, ezzel bejutott a döntőbe és kvótát szerzett.

„Nagyon boldog vagyok! Az egész évben erre készültem, egyetlen lehetőségem volt, amivel élnem kellett, és szerencsére ez sikerült. Az katari elleni, első mérkőzét kivéve egyik sem volt könnyű, a legnehezebb talán a fehérorosz elleni negyeddöntő volt. Ott is inkább az volt a baj, hogy három hetet együtt készültünk, és ezért nagyon jól ismertük egymást. A végén beijesztettem, mert tudtam, hogy elugrik majd, és a többi már csak a bírókon múlt” – nyilatkozta a távirati irodának Virág Lajos, aki kisebb sérülés miatt visszalépett a döntőtől.

Virág Lajos ott lesz Pekingben (MTI)

„Virág Lajosnak kedvezett a sorsolás, persze ezzel élni is kellett, és ő pedig úgy tett. Egész nap kiválóan birkózott, nagyon örülök a sikerének” – mondta elégedetten Struhács György szövetségi kapitány.

A szombati nap másik magyarja, a 60 kilósok között szereplő Kliment László kiesett, miután örmény legyőzője az elődöntőben „elvérzett”. Virág az ötödik kötöttfogású versenyző, aki biztosította helyét a játékokon, hiszen a tavalyi vb-n Lőrincz Tamás (66 kg), Bácsi Péter (74), Fodor Zoltán (84), valamint Deák Bárdos Mihály (120) is kvótát érő helyen végzett.

Rómában kategóriánként az első négy szerez kvótát.

Címkék: Sportmix