Megbénult a főváros

Bedugult a főváros péntek délután, a fő közlekedési csomópontokban jelentős torlódások alakultak ki.

Dugó van a pesti alsó rakpartnak azokon a részein, amelyek nincsenek lezárva, és nagy a torlódás a Moszkva téren és környékén is – közölte Vizelyi Márta, a Fővinform munkatársa. Rendkívül zsúfolt a Budaörsi és a Hegyalja út, a Lágymányosi híd, a Petőfi híd Pest irányába, valamint a Nagyszőlős utcában, és a Karolina úton és a Szerémi úton is áll a forgalom.

Budapesten egész nap jelentős dugók voltak, a rendőrség az MSZP rendezvényének lebonyolítása érdekében délelőtt 10 órakor lezárta a pesti alsó rakpartot a Roosevelt tér és Jászai Mari tér között, a Széchenyi felső rakpartot a Roosevelt tér és a Kossuth tér között. A lezárások éjfélig tartanak.

Péntekre több szervezet is bejelentett demonstrációt Budapesten. A kirekesztés elleni fellépés a célja az MSZP esti, Békenap elnevezésű rendezvényének, amelyet a pesti Duna-parton tartanak Gyurcsány Ferenc miniszterelnök részvételével. A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 a Batthyány téren megemlékezést, a Vértanúk terén és a Szabadság téren pedig demonstrációt tart. Az Egészségügyben Dolgozók Demokratikus Szakszervezete a Vértanúk terén tart demonstrációt.

Címkék: autó