Hamilton: nem vagyok Superman

Lewis Hamilton visszavágott a kritikusainak, akik egy-két gyengébb verseny után már „temették" a pilótát. A fiatal brit a Ferrarik remeklése ellenére továbbra is úgy érzi, hogy képes megnyerni a világbajnokságot.

A McLaren versenyzője a megnyert Ausztrál nagydíj után kisebb hullámvölgybe került, a Malajziai gyengébb teljesítmény után Bahreinben elrontotta a rajtot, ütközött, és pontot sem szerzett. Két hete Barcelonában már jobban alakultak a dolgok, akkor a harmadik helyen ért célba Hamilton. A 23 éves versenyző jelenleg kilencpontos hátrányban a második helyen áll a világbajnoki küzdelemben.

Hamiltont a tavalyihoz képest csalódást keltő szereplése miatt többen is megkritizálták, de ő úgy érzi, hogy az emberek elhamarkodottan ítélkeztek. “Néhányan megkérdőjelezték az elhivatottságomat, és a versenyzői képességeimet. Nem vagyok Superman, de úgy gondolom, hogy képes vagyok megnyerni a bajnokságot” – mondta Hamilton a The Sunnak.

Bízik a vébé elsőségben (AFP)

A mclarenes azt is elismeri, hogy hibázott Bahreinben, de szerinte ebből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.

“Mindenki hibázik. Biztos vagyok benne, hogy Nelson Mandela kilencvenvalahány évesen is szokott hibázni, ilyen az élet. Volt egy rossz versenyem, ahol elrontottam valamit, és az emberek máris spekulálni kezdenek. Nem hiszem, hogy egy rossz verseny után lehetne ítélkezni.”

Hamilton a fentiek ellenére azt állítja, hogy nem zavarják a kritikák, ő a saját mércéjével méri magát. “Engem az foglalkoztat, hogy a képességeim szerint legjobban végezzem a munkámat. Bahreinben nem sikerült, és ez zavart is. De ha minden összejön, az autónk ugyanolyan gyors, mint bármelyik” – mondta a pilóta a Török Nagydíj előtt.

—-Barrichello a rekorder—-

Rubens Barrichello vasárnap 257. rajtjával új rekordot állít fel, minden idők legtapasztaltabb Forma-1-es pilótája lesz. A brazil versenyző karrierjének bő egyharmadát töltötte a Ferrarinál 2000 és 2005 között, de ezalatt “mindössze” 9 futamgyőzelmet szerzett a folyamatosan bajnoki címet nyerő autóval.

Bár a Ferrarinál mindig egyenlő bánásmódról beszéltek, Barrichello nyilvánvalóan csak a második számú pilóta volt Michael Schumacher mögött, a brazil is ezt elégelte meg végül. Barrichello a botrányos 2005-ös Amerikai Nagydíjon döntötte el, hogy távozik, amikor annak ellenére, hogy csak hat autó körözött, és a német szupersztár nem volt bajnoki esélyes, neki mégis engednie kellett.

“A csapat szólt, hogy lassítsak a tempón, hogy Michael utolérjen, és megelőzhessen. Abban a pillanatban tudtam, hogy itt az ideje továbbállni. Az az amerikai verseny döntő volt” – mondta a brazil tévének a veterán.

“Amikor aláírtam, semmi nem szólt arról, hogy a pilótákat másképp kezelik majd. Belül gyakran voltam dühös, amiért mindenki ezt mondta, pedig egyenlőtlen küzdelem volt” – jellemezte a ferraris éveket Barrichello.

A brazil versenyzőt néha finomabban, néha azonban egészen otromba módon állították félre, hogy Michael Schumachernek előnyt adjanak, a két legemlékezetesebb eset a 2001-es és a 2002-es Osztrák Nagydíjon történt.

Címkék: autó-motor