Adebayor Barcelonába kerülhet

A togói Emmanuel Adebayorra szemet vetett a Barcelona, amely csatárposzton több játékost is kinézett magának, Didier Drogbát viszont aligha igazolja le.

Adebayorról kiváló véleménnyel vannak a Barcelonánál, ebből következően a nyáron feltehetőleg megpróbálják elcsábítani az Arsenaltól – írja az El Mundo Deportivo című spanyol lap.

A katalán klub egyébként több támadót is kinézett magának, a valenciai David Villát és a francia Lyonban futballozó Karim Benzemát is szívesen látná – ugyanakkor előbbit a Real Madrid is leszerződtetné, utóbbi pedig nemrég hosszabbított a klubjával.

Adebayor gránátvörös-kékbe öltözik? (AP)

Szóba került Didier Drogba leigazolása is, csakhogy ő már elmúlt 30 éves, márpedig a Barcelonában úgy látják, nem biztos, hogy érdemes kiadni érte annyi pénzt, amennyit a Chelsea kér. Persze Adebayor sem „Olcsó János”, de a togói még csak 24 éves, azaz hosszú távon is jó befektetés lehet. Ráadásul kiváló formában van, a szezonban összesen 47 meccsen 30 gólt lőtt az Arsenal színeiben, a földön és a levegőben is veszélyes a kapura.

Plusz érv a leigazolása mellett, hogy korábban az „ágyúsoknál” már játszott Thierry Henryval, és jól megérti magát a francia klasszissal, aki a minap cáfolva a távozásával kapcsolatos híreket, kijelentette, marad a Barcánál.

Címkék: foci