Talma biztatóan kezdett Kínában

A tavalyi világbajnok Talmácsi Gábor az ötödik helyen zárta a Kínai Nagydíj időmérőjét a 125-ös kategóriában. A MotoGP első szabadedzésén a pontversenyben vezető spanyol Jorge Lorenzo hatalmasat bukott.

A korábbi futamokon műszaki problémákkal küszködő Tala az első szabadedzést a harmadik helyen zárta, csak a spanyol Nicolas Terol és a francia Mike Di Meglio tudott nála jobb időt motorozni, igaz, a győztes több mint egy másodperccel verte.

A kategória magyar világbajnoka az időmérőn, tíz perccel a leintés előtt az élen állt, a végén, gyors körében azonban hibázott, és az utolsó pillanatokban többen is elé kerültek.

Az ideiglenes pole pozíció jókora meglepetésre a német Stefan Bradlé, őt a brit Bradley Smith, Terol és a pontversenyben vezető olasz Simone Corsi követi, Talmácsi pedig az ötödik helyről várhatja a folytatást, ami nagy küzdelmet ígér.

Talmácsi Gábor az ötödik helyen (MTI/EPA)

Hihetetlenül szoros az élcsoport, még 13. helyen álló Michael Ranseder is egy másodpercen belül van. Az összetettben 12. Talma hátránya mindössze 0,227 másodperc Bradl szemben.

A nyolcadliteres géposztály időmérőjén egyébként többen buktak, Smith, Di Meglio és Hugo Van Der Berg is földre került, de egyiküknek se esett komolyabb baja, Jorge Lorenzo viszont csúnyán megütötte magát, miután hatalmasat bukott a MotoGP délelőtti, első szabadedzésén.

Döbbenetes jelenetsor volt, ahogy az egyik kanyarban lerepült a gépéről, az alkarjára, illetve a lábára esve fogott talajt, majd kicsúszott a kavicságyba. A helyszíni vizsgálatok után kórházba szállították, és a hírek szerint bokatörést szenvedett. Később visszatért a pálya szélére, és a hétvégén még motorra szeretne ülni. Egyelőre kérdéses, hogy versenyezhet-e Sanghajban.

Kínai Nagydíj, 125 kcm, 1. időmérő:
1. Stefan Bradl (német, Aprilia) 2:13.218 perc
2. Bradley Smith (brit, Aprilia) 2:13.275
3. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 2:13.279
4. Simone Corsi (olasz, Aprilia) 2:13.404
5. Talmácsi Gábor (Aprilia) 2:13.445
6. Sergio Gadea (spanyol, Aprilia) 2:13.574

Eredmények

Címkék: autó-motor