Edzőváltás várható Manchesterben

Minden bizonnyal a szezon végén távozik posztjáról Sven-Göran Eriksson, a Premier League-ben szereplő Manchester City svéd vezetőedzője. A Serie A-ban szereplő Livorno nem várt nyárig, az olasz sereghajtó már most edzőt cserélt.

A korábbi angol szövetségi kapitányt tavaly szerződtette Thakszin Sinavatra volt thaiföldi miniszterelnök-klubtulajdonos, aki viszont az eredmények ismeretében kedden kijelentette: nem Sven-Göran Eriksson a megfelelő ember a feladatra.

Angliában az is elterjedt, hogy a svéd szakember magától távozik, azaz lemond a szezon végén. Ez azonban cáfolta az ügynöke, Athole Still: „Csaknem biztos vagyok abban, hogy ez nem fog megtörténni. Azok szoktak lemondani, akik rossz munkát végeznek, és nem érdemesek a posztra, amit betöltenek. Sven esetében ez egyszerűen nem igaz.”

Úgy fest, az edző már nem sokáig magyaráz Manchesterben (AFP)

Az ügynök arra a kérdésre, hogy a következő szezonban is Eriksson ül-e a City kispadján, úgy válaszolt, erre kevés az esély, ugyanis a „főnök” részéről nincs meg a megfelelő támogatás. Still elárulta, Eriksson a hétvégén találkozott Sinavatrával, ugyanakkor a megbeszélés „nem zajlott valami jól”, és védence ezután „nem volt valami boldog.”

„Elsősorban azt fájlalta, hogy a tulajdonos azelőtt kritizálta a nyilvánosság előtt, mielőtt vele leült volna megvitatni a dolgot” – magyarázta az edző ügynöke.

A City erős kezdés (az első három meccsén győzött, és zsinórban kilencszer nyert hazai pályán) alaposan visszaesett, csak 9. a tabellán, így nem léphet ki az európai porondra.

Edzőcsere a Livornónál

Nando Orsit lett a Serie A-ban sereghajtó Livorno edzője. A szakember Giancarlo Camolesét követi a kispadon, őt hétfőn menesztette a klubvezetés. Az együttes Orsival kezdte a bajnokságot, de októberben megköszönték a munkáját az irányítók, akik azonban most mégis úgy gondolták: vele talán sikerül elérni a bennmaradást. A Livorno három pontra van az élvonalbeli tagságot garantáló helyezéstől. (MTI)

Címkék: foci