Megmenekült a Super Aguri

A Super Aguri a korábbi vásárló visszalépésével a megszűnés szélére került, az F1 ura, Bernie Ecclestone azonban akcióba lendült, hogy megmentse a gárdát. Eközben megkezdte pályafutását a legújabb Schumacher-generáció: a hétszeres világbajnok fia a hétvégén gokartversenyen indult Spanyolországban.

A Super Aguri korábbi vásárlója, a dubaji pénzű Magma Group a múlt héten bejelentette, hogy visszaléptek az üzlettől. A csapatfőnök-alapító, Aguri Suzuki a Hondával tárgyalt az alakulat megmentéséről, azonban a japán cég sem akart újra mélyen a zsebébe nyúlni. A múlt hét végére már felmerült, hogy a Super Agurik nem is indulnak el az e heti Spanyol Nagydíjon, de úgy látszik, hogy van még remény.

Barcelonában biztos ott lesznek

A csapatnál biztosan reménykednek, ugyanis a kamionjaikat elküldték Barcelonába a hétvégén. Az Auto Motor und Sport pedig arról ír, hogy az F1 ura, Bernie Ecclestone már az Aguri hóna alá nyúlt, dolgozik azon, hogy életben maradjanak. A német szaklap szerint az angol üzletember új, ezúttal német befektetőket hajt fel a sereghajtóknak.

Ecclestone mentheti meg az istállót (vezess.hu)

Bernie-nek persze saját érdeke is, hogy a Super Aguri továbbra is versenyben maradjon, ugyanis a szerződések szerint a versenyeken 20 autónak mindig rajthoz kell állnia, ez pedig egy tízcsapatos mezőnnyel már kockázatos. Ahhoz, hogy a leafieldi gárda Barcelonában versenyezhessen nagyjából 2 millió eurónyi összegre van szükség.

Gokartozik Schumi fia

A német sajtóban máris Schumacher III-ként emlegetett Mick Schumacher apja és nagybátyja nyomdokaiba lép. A hétszeres világbajnok kisebbik gyermeke, a 9 éves Mick a hétvégén gokartfutamon állt rajthoz.

A felhajtást elkerülendő a legifjabb Schumi Spanyolországban versenyzett, a futamra Mick Betsch, azaz anyja, Corinna leánykori nevén nevezett, és a szülei helyett nagyapja kísérte el. A spanyol újságíróknak azonban feltűntek a kisfiút körülvevő testőrök, így hamarosan kitudódott az “álnév” tulajdonosa.

A kis Schumi apjáéval megegyező mintájú sisakot viselt, csak a színe más (vezess.hu)

Mick a Gerona közelében fekvő pályán Alonso Karttal, azaz Fernando Alonso hivatalos gokartjával versenyzett, az első futamon 10., a második menetben a 8. helyen végzett. A kis Schumi apjáéval megegyező mintájú sisakot viselt, csak a szín nem a megszokott piros, hanem kék volt. Vajon látjuk-e ezt majd valaha az F1-ben is?

Címkék: autó-motor