A címvédés küszöbén az Inter

Az éllovas Inter idegenben győzte le a Torinót a Serie A 34. fordulójában, így négy körrel a zárás előtt hat ponttal előzi meg az üldöző AS Roma együttesét.

Az AS Roma szombaton nem bírt, csak 1-1-es döntetlent játszott a forduló előtt sereghajtó Livornóval, és az éllovas Inter vasárnap este kihasználta a rivális botlását, mivel legyőzte a Torinót, hat pontra növelte az előnyét.

A milánóiak alaposan megszenvedtek az edzőváltáson átesett „bikákkal”, küzdelmes meccsen nyertek. A találkozó egyetlen gólját Julio Cruz szerezte a 30. percben, Mario Balotelli jobb oldali szöglete után a védők közül kibújva fejelt a bal felső sarokba.

„Nyilván elégedett vagyok, hogy betaláltam, ugyanakkor az a legfontosabb, hogy nyertük, és ezzel megléptünk a Romától” – magyarázta a bajnokságban 11 gólnál járó argentin támadó.

Julio Cruz gólja sokat ér az Internek (AP)

„Hiába jelentős az előnyünk, egyelőre még nem nyertük meg a bajnokságot, keményen kell dolgoznunk a jövőben is, hiszen a labdarúgásban bármi megtörténhet. Nem lassíthatunk, amíg a Romának még megvan a matematikai esélye. A Torino ellen kemény mérkőzést vívtunk, egyes periódusokban az ellenfelünk jobban játszott, ám a fontos pillanatokban mi higgadtabbak voltunk, és végül elértük, amiért jöttünk” – jegyezte meg Cruz.

Az Inter a következő négy fordulóban a Cagliarival, az AC Milannal, a Sienával és a Parmával találkozik, míg a Romára – amely a szombaton megsérült Francesco Tottira már nem számíthat – a Torino, a Sampdoria, az Atalanta, valamint a Catania csapata vár.

Serie A, 34. forduló:
Torino-Internazionale 0-1 (0-1)
Gól: Cruz (30.)

Korábbi eredmények:
AS Roma-Livorno 1-1
Fiorentina-Palermo 1-0
Sampdoria-Udinese 3-0
AC Milan-Reggina 5-1
Atalanta-Juventus 0-4
Cagliari-Empoli 2-0
Catania-SS Lazio 1-0
Parma-Napoli 1-2
Siena-Genoa 0-1

Címkék: foci