A Knicks edzőt váltott, a Sonics elköltözne

Menesztették Isiah Thomast, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő New York Knicks vezetőedzőjét, a SuperSonics pedig várost váltana.

A Hírességek Csarnokába beválasztott korábbi sztár, Isiah Thomas irányításával a New York Knicks a jelenlegi idényben 23/59-es, míg 2006-os kispadra érkezése óta 56/108-as győzelmi mutatót produkált. A Knicks gyenge teljesítményével nem jutott be az idei playoffba, csak az utolsóelőtti helyen zárt a Keleti főcsoportban. Thomas 2003-ban került a Knicks élére – onnantól az együttes csak egyszer jutott rájátszásba -, majd az utóbbi két szezonban már a tréneri feladatokat is ellátta.

Ugyanakkor április 2-től már Donnie Walsh vezeti a klubot, és az „új seprű” el is takarította az útból a 46 éves trénert, akit a szurkolók sem akartak már a csapat mellett látni. „Egy új hangra, egy új edzőre van szükségünk, aki megváltoztatja a csapatot. Sok hívást kapok, nálunk edzőnek lenni kívánatos feladat, többen jönnének ide dolgozni” – nyilatkozta Walsh. Thomas lehetséges utódjáról még nem született döntés.

Isiah Thomasnak mennie kellett (Getty)

Ősztől új városba, jelesül Oklahomába költözhet a Seattle SuperSonics, miután a klubtulajdonosok beleegyeztek ebbe. A szavazáson 28-an voksoltak igennel és ketten – a dallasi és a portlandi főnök – nemmel, ám a váltáshoz az is szükséges, hogy a Sonicsot birtokló Clay Bennett kivásárolja egyesületét a Seattle-lel kötött szerződésből. A Sonicsot ugyanis 2010-ig köti megállapodás a városhoz, amelynek vezetése nemrég visszautasította – az oklahomai születésű – Bennett 26 millió dolláros ajánlatát. A két fél közti pert június 16-ra tűzték ki.

Címkék: Csapatsport