Sorosék az AS Roma megvásárlásáról tárgyaltak

Olasz lapértesülések szerint az AS Romára pályázó Soros György képviselői tárgyalásokat folytattak a tulajdonos Sensi-családdal. Megegyezésről nincs hír.

Itáliai lapértesülések a magyar származású amerikai Soros György ajánlatot tett az olasz bajnoki tabella második helyén álló AS Roma megvásárlására, és az újságok szerint a 77 esztendős üzletember képviselői megbeszéléseket folytattak a klub megvásárlásának ügyében. Megegyezésről ugyanakkor nincs hír, és Soros György sem kommentálta az információt.

A klubban részvényes Italpetroli elismerte, valóban tárgyaltak a lehetséges befektetővel, akit nem akart megnevezni, de azt elárulta, hogy egyezség nem született. A „farkasokra” amúgy Soros mellett többen pályáznak, például az ugyancsak amerikai John J. Fischer, a GAP divatcég tulajdonosa, viszont Pierluigi Toti olasz üzletember, valamint a Liverpoolt is birtokló amerikai Tom Hicks is cáfolta, hogy szemet vetett az AS Romára.

Soros György megszerezné az AS Romát (MTI)

Soros klubvásárlási szándéka április elején került nyilvánosságra, akkor az a hír járta, hogy minél hamarabb nyélbe akarja ütni az üzletet, tekintve, hogy más befektetőjelöltek is lecsapnának a fővárosi klubra. A hónap eleji jelentések szerint Soros 200 millió eurót szánna a csődhelyzetbe került AS Roma megszerzésére.

Soros György 1930. augusztus 2-án Budapesten született, 1947-ben vándorolt ki Angliába, később Londonban diplomázott, majd 1956-ban az Egyesült Államokba költözött. A Wikipedia róla szóló fejezetében pénzügyi spekulánsként és befektetőként jellemzi, hozzátéve, hogy emberbaráti tevékenyégéről is ismert.

Szintén a Romával, de már a csapattal kapcsolatos hír, hogy a bokasérüléssel küszködő Mirko Vucsinics játéka kérdéses a bennmaradásért harcoló Livorno elleni bajnokin. A rómaiak hátránya négy pont az Inter mögött.

Címkék: foci