Barrichello elverte az élcsapatokat

A hondás Rubens Barrichello és a Force Indiá-s Giancarlo Fisichella is gyorsabb volt a Ferrariknál és a McLareneknél a barcelonai F1-tesztek második napján. A kisebb csodára azért van magyarázat.

Kedden is folytatódott a Forma-1-es csapatok tesztje Barcelonában. A nap első ránézésre igen különös eredményt hozott, a hétfőn elképesztő fölénnyel száguldó Felipe Massát ugyanis a Honda és a Force India utasította maga mögé. A mezőny nem keveredett végleg össze, csak annyiról van szó, hogy Rubens Barrichello és Giancarlo Fisichella a sokkal jobb tapadású, 2009-ben visszatérő slick gumikkal vezetett.

A Honda a keddi tesztre leporolta, és újra felszerelte a tavaly már egyszer kipróbált Dumbo-szárnyait is, reméljük azonban, hogy a brazil versenyző kis híján egy másodperces előnye nem ezeknek köszönhető, mert mi ilyen förmedvényeket nem szeretnénk a pályán látni.

Barrichello mindenkinél gyorsabb volt (vezess.hu)

A hagyományos, bordázott gumikkal autózó pilóták közül Massa volt a legjobb a Ferrarival – ő már a Spanyol Nagydíjra készült -, míg Lewis Hamilton legjobb köre az ötödik helyre volt elég. Kettejük közé furakodott be David Coulthard, de a skót velük ellentétben minta nélküli gumikon ment.

A mezőnyből két pilóta egyáltalán nem tett fel slickeket. Fernando Alonso mással állt elő, a Renault ugyanis a Red Bulléhoz hasonló cápauszonyos motorborítást tesztelt. A nap legtöbb körét a spanyol teljesítette, de miatta kellett egyszer leinteni is az edzést, miután a motorja leállt a pályán.

A kétszeres világbajnok a hiba ellenére is pozitívan értékelte a napot: “Jól ment ma az autó, elég versenyképesnek tűntünk. Ne feledjük, hogy sok csapat slickekkel ment, ezért az időknek nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani. Egyértelműen javul az autó, az új aerodinamikai elemek is jól szerepeltek. 119 kört, két versenytávot teljesítettünk, ezért nagyon elégedettek vagyunk. Persze sok munka vár még ránk holnap is.”

A Williams is új légterelőket próbált ki, míg a Toyotánál Timo Glock a felfüggesztésen és a lengéscsillapítón dolgozott.

Szerdán csatlakozik a tesztelőkhöz a Toro Rosso is, a csapat pályára küldi 2008-as autóját, az STR3-ast. Ugyancsak ekkor érkezik Michael Schumacher, akit a motorbalesete sem akadályoz meg abban, hogy a Ferrari 2009-es fejlesztéseit próbálgassa majd Barcelonában.

Címkék: autó-motor