Tyson meggyógyítaná Gascoigne-t

A korábbi rossz fiú, Mike Tyson megjavult, olyannyira, hogy ő próbál meg segíteni a mentális gondokkal küszködő egykori angol válogatott Paul Gascoigne-nak.

A korábbi 57-szeres angol válogatott labdarúgó súlyos mentális problémákkal küzd, emiatt a közelmúltban két hetet töltött el egy pszichiátriai klinikán, ahová persze nem saját akaratából ment, rendőrök vitték. Azóta sincs nála minden rendben.

Mike Tyson egykori nehézsúlyú világbajnok, rosszfiú és botrányhős mostanában előszeretettel pártfogol „eltévelygett” sportolókat, és úgy döntött, Wayne Rooney után Gascoigne-nak is segítő kezet nyújt. Mint mondta, szívesen találkozik és beszélget „Gazzával”, amikor májusban Angliában jár.

Segíteni akar (mike-tyson.info)

„Ismerem Gascoigne-t, és érzem, képes vagyok segíteni rajta. Sok élsportoló szenved magánéletbeli gondoktól, és tudom, hogy nekik mire van szükségük, hiszen az én életem is tele volt buktatókkal. Paul még mindig világsztár, nagyon szeretnék találkozni vele, persze csak akkor, ha ő is így gondolja” – mondta Tyson, akit 1992-ben nemi erőszakkal börtönöztek be, később agresszív viselkedése miatt került szembe a törvénnyel, majd legutóbb, 2007 novemberében azért ültették egy napra a rács mögé, mert gyógyszerek hatása alatt ült volán mögé.

Egyébként nem Gascoigne lenne az első angol labdarúgó, akit amerikai öklöző „gyógykezel”, korábban a magánéletben és a pályán is túlságosan agresszív – amúgy bokszrajongó – Wayne Rooney-n is segített. „A fiatal játékosnak 2005-ben komoly problémái voltak, de sikerült mentálisan megerősítenem, és a helyes útra tereltem. Egészen biztos vagyok abban, hogy Gascoigne-nál javulást tudok elérni” – nyilatkozta Tyson.

Címkék: küzdősport