Sarapova salakon is tud győzni

Az orosz Marija Sarapova először nyert WTA-tornát salakon, miután két szettben diadalmaskodott a 18 esztendős szlovén Dominika Cibulkovával szemben a 600 ezer dollár összdíjazású Amelia Island-i női tenisztorna döntőjében.

A keménypálya-specialista Sarapova idei harmadik, karrierje 19. tornagyőzelmét aratta, viszont először tudott nyerni salakon.

Az Amelia Island-i női tenisztorna döntőjében két szettben, 7:6, 6:3-ra győzte le a WTA-viadalon először döntős fiatal Cibulkovát. Az orosz klasszis nem játszott jól, 33 ki nem kényszeríttet és adogatásánál öt kettős hibát is vétett.

A 18 éves szlovén az első szettben 4:2-re vezetett, ám ekkor két könnyű labdát rontott, ezzel felhozta nagynevű riválisát, aki a rövidítés után lépéselőnybe is került. Cibulkova a folytatásban is jobban állt ellenfelénél, 2:1-nél azonban megsérült, ápolását is kért. Sarapova élt a lehetőséggel, az utolsó hat játékból ötöt is megnyert, így a melbourne-i Ausztrál Openen és a dohai viadalon aratott sikere után idén harmadszor diadalmaskodott.

Marija Sarapova nem játszott jól, de nyert (Getty)

„Nagyon jó esélyesem volt arra, hogy nyerjek a mai döntőben. Bosszús vagyok, hiszen nagyon sok könnyű ütést rontottam el. Az igazság az, hogy elég ostoba hibákat követtem el” – magyarázta csalódottan Cibulkova.

Amelia Island, női torna, döntő:
Sarapova (orosz, 1.)-Cibulkova (szlovák) 7:6 (9-7), 6:3

Davis-kupa, világcsoport, negyeddöntő:
Argentína-Svédország 4-1
Oroszország-Csehország 3-2
Egyesült Államok-Franciaország 4-1
Németország-Spanyolország 1-4

Az elődöntőket szeptember 19. és 21. között rendezik – az oroszok az argentinokkal, a spanyolok pedig az amerikaiakkal játszanak majd -, a fináléra november 21-től 23-ig kerül sor.

Címkék: tenisz