Davenportot betegség győzte le

Az előző körben Szávay Ágnest legyőző Lindsay Davenport betegsége miatt nem tudott kiállni az elődöntőben Marija Sarapova ellen Amelia Island-i tenisztornán.

„Betegségem miatt képtelen vagyok kiállni Marija ellen. A negyeddöntőben elért győzelmem után már éreztem, nincs minden rendben. Visszamentem a szállodába, ahol a versenydoktor megvizsgált, miután rettenetesen fájt a fejem és magasra szökött a lázam. A panaszaim azóta csak fokozódtak” – magyarázta a Szávay Ágnest legyőző amerikai klasszis, aki sorozatban 14 meccset nyert ezen a tornán, melyen eddig kétszer, 2004-ben, valamint 2005-ben a végső győzelmet is megszerezte, korábban, 2003-ban pedig döntős volt.

Lindsay Davenport visszalépett (AP)

Davenport betegsége miatt Sarapova könnyedén, játék nélkül került tovább, és az orosz ezen, az úgynevezett claycourt borításon először vívhat döntőt.

Ellenfele a fiatal Dominika Cibulkova lesz, aki először finalista WTA-tornán, miután három szettben egyőzte a francia Alize Cornet-ét. „Nagyszerű érzés, egyszerűen bámulatos. A héten több nagy játékost is legyőztem, és most döntős vagyok. Tényleg hihetetlen” – nyilatkozta 18 éves szlovák lány, aki karrierje során először találkozik majd a pályán Sarapovával.

Amelia Island, női torna, elődöntő:
Sarapova (orosz, 1.)-Davenport (amerikai, 16.) – játék nélkül
Cibulkova (szlovák)-Cornet (francia) 6:2, 2:6, 6:4

A spanyolok már továbbjutottak

A legjobb férfi teniszezők a Davis-kupa negyeddöntőjében csatáznak a hétvégén. Az orosz-cseh, az argentin-svéd, valamint az amerikai-francia mérkőzés is 2-1-re áll két nap után, a Rafael Nadallal felálló spanylokok viszont már továbbjutottak, miután a két egyes után párosban is legyőzték a németeket. Előnyük már nem behozható.

Eredmények

Címkék: tenisz