Kikapott, de továbbjutott a Vasas az Euroligában

A Vasas férfi vízilabdacsapata – kétgólos idegenbeli győzelmének köszönhetően - bejutott az Euroliga négyesdöntőjébe, az úgynevezett Final Fourba, jóllehet, egy góllal kikapott a montenegrói Primorac Kotortól a Komjádi uszodában.

Az idegenben 8-6-ra diadalmaskodó Vasas a visszavágón első három akciójából nem tudott betalálni, Steinmetz Ádám a legjobbkor centerezett, egészen kiválóan (1-0). Ám két emberelőnyös magyar helyzet kimaradt, és előbb egyenlített, majd a vezetést is átvette a vendégegyüttes (1-2). Egy perccel az első pihenő előtt aztán Tóth Márton megúszásból egalizált, ugyanakkor még maradt idő a kotori válaszra (2-3).

Tóth álompasszából Varga Dénes egyenlített a második nyolc perc bevezetéseként, viszont a rendkívül harcias montenegróiak emberelőnyben újból meglelték a rést a Vasas védőfalán (3-4). A folytatás a kölcsönös rontásokról szólt, míg nem a duplázó ifjabb Varga megúszásból 4-4-re módosította az állást.

Egy újabb fórt, majd több ziccert is elpackázott az angyalföldi legénység a harmadik negyed elején, szerencsére ezt büntetlenül tehette, mert a montenegróiak is hadilábon álltak a pontossággal. Egészen a játékrész feléig, mert akkor megint Nagy Viktor kapujában landolt a labda (4-5). És mivel az egyenlítés elmaradt, nem várt izgalmakat ígért a záró negyed.

Steinmetz Barnának és a Vasasnak jár a gratuláció (MTI)

Az utolsó játékrész első érdemi történése az volt, hogy negyedszer is a Vasas hozta el a labdát, melyet aztán bő két perc múlva előnyből Varga Dániel a vendégek kapujába zúdított (5-5). Ahelyett azonban, hogy visszavette volna a vezetést a Vasas, megint a kotoriak voltak eredményesek, majd szűk három perccel a vége előtt ledolgozta hátrányát a Primorac (5-7).

Sűrűsödött a feszültség, nagyon nehézzé vált a meccs a Vasas szempontjából. Szerencsére a vendégek hibáztak, és 21 másodperccel a dudaszó előtt a megúszó Varga Dénes harmadszorra is betalált, és bár 7-6-ra kikapott, összesítésben a magyar bajnok bejutott a májusi, barcelonai Final Fourba.

„Sok helyzetet kihagytunk, támadásban és védekezésben is hibáztunk, de amikor kellett, a srácok szíve a helyén volt, s Varga Dumi létfontosságú góljával továbbjutottunk. Így aztán ott vagyunk a Final Fourban, ahová eddig még sosem jutott be a Vasas” – így Földi László vezetőedző.

Euroliga, negyeddöntő, visszavágó:
TEVA-VasasPlaket – Primorac Kotor (montenegrói) 6-7
A magyar góldobók: Varga Dénes 3, Steinmetz Á.,
Tóth M., Varga Dániel 1-1
Továbbjutott: a Vasas 14-13-as gólkülönbséggel

Címkék: Csapatsport