Szexvideó miatt támadják az F1-vezért

Brit zsidó szervezetek Max Mosley lemondását követelik a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnökének nyilvánosságra került szexvideója miatt.

A brit News of The World bulvárlap nagyon kellemetlen helyzetbe hozta a 67 éves sportvezetőt. A lap olyan videofelvételt közölt, amelyen állításuk szerint a nemzetközi motorsportszövetség első embere prostituáltakkal játszik szado-mazo játékokat, amelyekbe a náci koncentrációs táborokra utaló elemeket is kevernek.

A kétgyermekes Mosley, aki 1993 óta tölti be posztját az FIA-nál a videón öt prostituálttal játszik, ostorral ad és kap, majd rabruhába öltözik, később pedig német nyelven maga instruál egy rabszerepet játszó prostituáltat.

Mosley elnök mandátuma egy év múlva lejár (vezess.hu)

A Forma-1-et is felügyelő FIA közleményében szűkszavúan reagált a történtekre: „Ez az ügy Mr. Mosley-ra és az újságra tartozik. Úgy tudjuk, hogy Mr. Mosley ügyvédei már kapcsolatba léptek az újsággal, az FIA pedig nem kívánja kommentálni az ügyet” – közölte a szervezet.

Hasonlóan vélekedett Bernie Ecclestone, az autós gyorsasági világbajnokság irányítója is: „Mindenkinek a magánügye, mit csinál szabadidejében. Nem hiszem, hogy ez a sportot bármilyen módon befolyásolná. Maxet ismerve inkább csak vicc lehetett az egész, nem a zsidók ellen irányult” – mondta a 77 éves Ecclestone.

Az ügyet tovább bonyolítja, hogy a FIA-t 1993 óta vezető Mosley édesapja az 1931-ben létrejött, majd betiltott brit fasiszta feketeinges mozgalom alapítója volt.

Címkék: autó-motor