Schumacher nem lesz motoros

Michael Schumacher a hétvégén részt vett élete első profi motorversenyén, ahol a negyedik helyet szerezte meg, ennek ellenére ezután sem fog komolyan versenyezni.

A két héttel ezelőtti próbaversenyek után a hétszeres F1-bajnok, Michael Schumacher ezen a hétvégén már élesben motorozott. A német az olaszországi Misanóban állt rajthoz egy KTM-futamon.

Schumi előre figyelmeztetett mindenkit, hogy a profik között már nem várható tőle győzelem, ennek ellenére azért sikerült a harmadik helyre kvalifikálnia magát, majd végül negyedikként célba érnie – leggyorsabb köre alig egy tizeddel maradt el a futam legjobbjától. A jó eredmény azonban nem jelenti azt, hogy két keréken folytatná pályafutását.

A hétszeres F1-világbajnok (b) motoron is gyors volt (vezess.hu)

“Nagyon élveztem. A rajtnál egy kicsit bátortalan voltam, vissza is estem a 14. helyre, de óriási volt visszaküzdeni magam a mezőnyön keresztül, és előzgetni” – mondta a német a futamról.

“Ez nem a második pályafutásom kezdete, még ha újra versenyzek is, nem jelent semmit, azon kívül, hogy élvezem a motorozást. Nem célom, hogy bármilyen profi sorozatban versenyezzek. Csak kipróbálom magam két keréken is, de nem fogom túlzásba vinni” – oszlatta el Schumacher az esetleges motoroskarrierjével kapcsolatos találgatásokat.

Címkék: autó-motor