Loeb nyert Argentínában, és az élre állt

A címvédő francia Sebastien Loeb nyerte a rali-világbajnokság argentin futamát, s ezzel az összetettben is átvette a vezetést a finn Mikko Hirvonentől. A francia klasszis negyedszer diadalmaskodott a murvás dél-amerikai viadalon.

Az előző futamon, a Mexikó-ralin is diadalmaskodó francia pilóta nagy előnnyel, tulajdonképpen simán nyert Argentínában, ezzel sorozatban negyedszer diadalmaskodott a murvás versenyen. Az aktív pilóták közül rajta kívül más nem is nyert itt.

Sebastien Loeb (Citroen) öt gyorsasági szakaszon nem akadt legyőzőre, az első és a második nap után is vezetett, végül több mint két és fél perccel verte a második Chris Atkinsont (Subaru), míg a harmadik márkatársa, Dani Sordo lett.

Sébastien Loeb remekelt Argentínában (MTI/EPA)

A 39. futamgyőzelmét arató, zsinórban ötödik vb-címére hajtó Loeb az összetettben is átvette a vezetést Mikko Hirvonentől (Ford), akinek az első napon műszaki gondjai akadtak, ekképp az ötödik helynél nem tudott előkelőbb pozícióban végezni.

Sokáig egyébként úgy tűnt, hogy 2003-as brit futamot követően először a gyári Subaru mind a két pilótája felállhat a dobogóra, Atkinson mellett ugyanis a 2003-as világbajnok Petter Solberg is jól ment, ám a norvég Imprezája elektronikus hiba miatt leállt a zárónapon.

A következő futamot, a Jordán-ralit április 24-27-én rendezik.

Végeredmény (21 gyorsasági szakasz/347,91 km után):
1. Sébastien Loeb (francia, Citroen) 4:05:48.6
2. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru) 4:08:21.8
3. Daniel Sordo (spanyol, Citroen) 4:09:53.3

A vb állása:
1. Sébastien Loeb (francia, Citroen) 30 pont
2. Mikko Hirvonen (finn, Ford) 25
3. Chris Atkinson (ausztrál, Subaru) 22

Csapatok:
1. BP-Ford WRT 44 pont
2. Citroen Total WRT 41
3. Subaru WRT 33

Címkék: autó-motor