Nem lesz állandó helyszíne az olimpiának

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke szerint nem lenne szerencsés, ha állandó helyszínen rendeznék a nyári játékokat, Jacques Rogge ellenzi az ötletet.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) első emberét azt követően kérdezték az állandó helyszín lehetőségéről, hogy a tibeti helyzet miatt felmerült a nyári pekingi olimpia esetleges elhalasztása is, Jacques Rogge azonban ellenzi az ötletet.

Jacques Rogge nem szeretne állandó helyszínt (MTI/EPA)

„A lángnak úton kell lennie. Barcelonában, Szöulban, Sydneyben a mai napig használják azokat a létesítményeket, melyek az olimpia miatt épültek. Szponzoraink sem támogatnak egy ilyen elképzelést” – mondta a sportdiplomata a L’Equipe című lapban.

A NOB elnöke ehhez még hozzátette: szerinte a média sem kísérné akkora érdeklődéssel az olimpiát, ha mindig ugyanabban a városban rendeznék meg az ötkarikás versenyeket.

„Elképzelhetetlennek tartom, hogy négyévente huszonötezer újságíró tudósítson állandó helyszín esetén a játékokról. Pekingre ennyien nyújtottak be akkreditációs kérelmet… Az emberek új földrészeket és új városokat akarnak megismerni.”

Címkék: Sportmix