Kupagyőztes a Skaliczki-csapat

A magyar férfi kézilabda-válogatott nyerte a hagyományos Pannon-kupát, miután szombaton a torna záró mérkőzésén három góllal legyőzte a román csapatot.

Skaliczki László szövetségi kapitány csapata csütörtökön, a Pannon-kupa nyitómérkőzésén négy góllal legyőzte a szlovéneket, akik pénteken románokat verték egy góllal. Kristálytiszta volt, amennyiben a mieink két vállra fektetik Románia legjobbjait, megnyerik a felkészülési tornát.

Az első félidőben kiegyenlített csata folyt a pályán, felváltva vezettek a csapatok, jó darabig egyik együttes sem tudott meglépni a másiktól. Aztán a játékrész vége felé a románok nyitott védekezésükkel megzavarták a hazaiakat, és 15-12-es előnyre tettek szert. Magyar időkérést követően viszont rendeződtek a sorok, s szünetben döntetlen volt az állás.

Rédei István harcol a labdáért (MTI)

A második játékrész felére a hazai csapat négy góllal elhúzott, majd eredményesen őrizte vezetését, végül 32-29-re nyert.

A viadalon szereplő mindhárom együttes júniusban világbajnoki selejtezőt játszik, a magyarok a bosnyákok ellen szerepelnek.

Pannon-kupa:
Magyarország-Románia 32-29 (16-16)

Csütörtökön játszották:
Magyarország-Szlovénia 33-29

Pénteken játszották:
Szlovénia-Románia 37-36

A végeredmény:
1. Magyarország 4 pont
2. Szlovénia 2
3. Románia 0

Címkék: Csapatsport