A Külügyminisztérium nem javasolja a tibeti utazást

Tekintettel a Tibetben kialakult helyzetre és rossz közbiztonságra jelenleg nem javasolt a magyar állampolgárok számára a Tibetbe történő utazás. A kenyai utazásokat viszont a Külügyminisztérium már csak az ország meghatározott területeire nem javasolja.

Tibetben az 1959. márciusi felkelés 49. évfordulóján törtek ki zavargások. A szerzetesek vezette, több napja tartó lhászai tiltakozó mozgalom múlt hét pénteken torkollott erőszakba, kényelmetlen helyzetbe hozva a nyári olimpiai játékokra készülő kínai vezetést. A kínai biztonsági erők és a tibeti tüntetők közötti véres összecsapások miatt a Külügyminisztérium nem javasolja egyelőre a magyaroknak a tibeti utazást.

A Külügyminisztérium módosította a Kenyára vonatkozó utazási információkat és az ország biztonsági besorolását. Kenya nyugati térségét (Western, Nyanza és Rift Valley tartományok), valamint Nairobi nyomornegyedeit (Kibera, Mathare, Huruma, Kariobangi, Kawangware és Eastleigh) továbbra is az “I. Nem javasolt utazási célországok és térségek” kategóriában hagyta.

Mivel az ország nyugati része felé tartó vasútvonal Kiberán, Nairobi legnagyobb nyomornegyedén át vezet, a Külügyminisztérium az ezen a vonalon történő utazást sem tartja tanácsosnak. Kenya többi részét a “II. Fokozott biztonsági kockázatot jelentő célországok és térségek” kategóriába sorolta vissza.

Címkék: utazás