NFL: szerződéshosszabbítások egy zsák pénzért

Kulcsembereivel hosszabbított szerződést az NFL-ben szereplő Pittsburgh Steelers és a New England Patriots: az irányító Ben Roethlisberger 102 millió dollárt, míg az elkapó Randy Moss 27 milliót kaszíroz az új megállapodással.

Randy Moss újabb három évre kötelezte el magát a Super Bowlig hibátlanul menetelő, ott azonban a New York Gianstől vereséget szenvedő New England Patriotshoz. A kiváló szélsőelkapó a megállapodás értelmében 27 millió dollárt kasszíroz majd – 12 milliót a szerződés aláírásáért vehet fel, 15 millió pedig fizetés gyanánt az elkövetkező három esztendőben illeti meg.

Randy Mosst nehéz utolérni (AP)

A kiemelt gázsi persze nem véletlen, hiszen Moss nagyszerűen teljesített az előző szezonban: a „hazafiaknál” eltöltött első évében 23 touchdown-elkapásával megdöntötte a vonatkozó NFL-rekordot. Tom Brady irányító mellett ő a tavaly 18 győzelemmel történelmet írt Pats’ másik kulcsfigurája.

Ben Roethlisberger pedig a Pittsburgh Steelers ikonja, és jó ideig még az is marad, miután nyolc évvel meghosszabbította a szerződését, nem kevesebb mint 102 millió dollárért (ebből 36 millió a garantált fizetség, emellett az aláírásért 25 millió jár), mellyel a liga egyik legjobban kereső játékosává vált. Nem beszélve arról, hogy a Steelers 76 éves történetében egyetlen másik játékos zsebét sem tömködték még tele ennyi pénzzel.

Ben Roethlisberger hűséges a Steelershez (Getty)

„Szeretem Pittsburghöt, szeretem a rajongókat. Nem akarok máshol játszani, ugyanis a legjobb helyen vagyok. Semmilyen másik sportágban nincs olyan kiválóan működő klub, mint amilyen a Steelers, de persze a szurkolótáborunknak sincsen párja” – magyarázta Roethlisberger, aki a 2005/2006-os szezonban Super Bowl-győzelemig vezette a csapatát, ám két hónappal később motorbalesetet szenvedett, s emiatt nem csak a pályafutása, hanem még az élete is veszélybe került.

A 26. születésnapját múlt vasárnap ünneplő játékos a liga egyik legjobb irányítója. Tavaly 3154 passzolt yarddal és 32 TD-átadással a rájátszásba vezette a Steelerst, ám az a playoff első körében elbukott.

Címkék: Csapatsport