Lemondta a válogatottságot a dánok egyik klasszisa

Thomas Helveg biztosan nem játszik a magyar labdarúgó-válogatott elleni vb-selejtezőmérkőzéseken, a dánok BL-győztes védője ugyanis szögre akasztotta a címeres mezt. „Döntése érthetetlen" - reagált a dán kapitány.

„A nemzeti csapat tizenégy éven át az életem fontos része volt, éppen ezért nagyon nehezen jutottam erre a döntésre, de úgy gondolom, eljött a megfelelő alkalom, hogy nemet mondjak a felkérésre, és befejezem pályafutásomat a válogatott tagjaként” – nyilatkozta a 36 esztendős futballista.

Thomas Helveg jelenleg a dán élvonalban szereplő Odense labdarúgója, korábban viszont játszott az Udinesében, az AC Milanban, az Internazionaléban, a Norwichban és a Borussia Mönchengladbachban is, és a milánói piros-feketékkel olasz bajnoki címet, kupát, valamint Bajnokok Ligáját is nyert.

Thomas Helveg: elég volt (sporting-heroes.net)

A kőkemény védő 1994-ben éppen a magyarok ellen húzta fel először a címeres mezt; összesen 108-szor szerepelt a válogatottban, és két gólt szerzett – előbbivel a vonatkozó örökranglista második helyén áll Dániában. A nemzeti csapat tagjaként két világbajnokságon (1998, 2002), valamint három Eb-n (1996, 2000, 2004) szerepelt, továbbá 2004 és 2007 között a csapatkapitányi karszalagot is viselhette.

„Döntése számomra egyszerűen érthetetlen” – kommentálta Helveg elhatározását Morten Olsen szövetségi kapitány, akinek a csapata szeptember 6-án (idegenben) és 2009. október 14-én (otthon) találkozik a magyarokkal a vb-selejtezők során.

Címkék: foci