Kaká marad a Milannál

Kaká 2013-ig meghosszabbította szerződését az AC Milannál. A 25 éves brazil támadó középpályás fizetését nem hozták nyilvánosságra, de olasz médiaértesülések szerint az elmúlt évben az Aranylabdát, illetve a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legjobb játékosnak járó díját is elnyerő futballista évente 6 millió eurót kap.

A Bajnokok Ligája címvédője a koraesti órákban közleményt adott ki, amely szerint Ricardo Izecson dos Santos Leite Kaká 2013-ig marad a klubnál. A sajtó állandóan tele volt találgatásokkal a jövőjét illetően, a hír ennek ellenére nem meglepetés, hiszen a brazil többször is elmondta, hogy a milánóiaknál szeretné befejezni a pályafutását.

Kaká 2003-ban szerződött a milánóiakhoz. Olaszországban és a nemzetközi porondon is minden megnyert, amit csak lehet: 2004-ben olasz bajnok, egy évre rá egy emlékezetes BL-finálét bukott el a Milannal, két év múlva viszont sikerült visszavágni a Liverpoolnak. Tavaly megnyerte a klubvilágbajnokságot, és nem mellesleg 2002-ben aranyérmet nyert a brazil válogatottal a focivébén.

Hiába csábították Európa topklubjai (Sport1)

A tavalyi BL-menetelés során egészen bámulatosan futballozott, a döntőben ugyan nem talált be, de 10 góljával toronymagasan a kiírás gólkirálya lett. Ezek után nem meglepetés, hogy tarolt az év végi szavazásokon.

„Ez élete legfontosabb szerződése. Remélem 2013-ban ismét meg fogunk állapodni. Kaká újabb bizonyítékát adta, hogy karrierjét nálunk szeretné befejezni” – nyilatkozta a Milan alelnöke, Adriano Galliani.

Címkék: foci