Gerrard unja a Pool bénázását

A Liverpool angol válogatott középpályását nagyon zavarja, hogy az elmúlt években semmi esélyük nincsen a bajnoki aranyra. Steven Gerrard szerint az együttes kerete sokkal többre hivatott, de jelenleg már csak a negyedik, utolsó BL-helyet érő pozíció megcélzása reális.

A patinás angol egyesület jelenleg a tabella 5. helyén áll, 17 ponttal lemaradva az éllovas Arsenaltól. Még a negyedik, Bajnokok Ligája-selejtezőt érő pozícióért is keményen meg kell küzdeniük, hiszen az Everton, az Aston Villa, a Portsmouth és a Manchester City is erre pályázik. A BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén a Liverpool kétgólos előnyt szerzett az Interrel szemben, de mindez nem vigasztalja Steven Gerrardot.

„Akárhányszor a tabellára nézek, nagyon dühös leszek. Óriási a lemaradásunk az Arsenallal szemben. Nagyon unom már, hogy minden évben ugyanazt kell hajtogatnunk: majd jövőre sikerül” – nyilatkozta a 27 éves klasszis a LFC magazinnak.

Elégedetlen a kapitány (PA)

A Liverpool utoljára még 1990-ben nyerte meg az angol élvonalbeli pontvadászatot, azóta a szurkolók hiába várnak az újabb sikerre. „A szezon elején azt hittük, hogy a keret elég erős lesz ahhoz, hogy versenyben legyünk a bajnoki címért. Ez a csapat sokkal többre hivatott. Fernando Torres és Ryan Babel érkezésével sokat erősödtünk, mégis jócskán le vagyunk maradva az élbolytól” – tette hozzá Gerrard, aki szerint mostantól a negyedik hely bebiztosítása a cél.

Idén a csapat már csak a BL-trófea megnyerésében reménykedhet, és a tavalyi döntős egyelőre jó úton halad. Múlt héten az Anfield Roadon Gerrardék meglepetésre 2-0-ra verték az olasz bajnokságot toronymagasan vezető Internazionale együttesét. „A bajnokságban mutatott formáért egy esetleges BL-siker sem kárpótolna minket, de hát hol vagyunk még attól” – nyilatkozta a középpályás.

Címkék: foci