Összeesküvést szimatolnak a Juve vezetői

A hétvégi bajnokin a torinói gárda több kérdéses bírói ítéletnek köszönhetően szenvedett vereséget a Regginától. A klub vezetői szerint a játékvezetők a két évvel ez előtti bundabotrány miatt sújtják utólag is a csapatot, és ezért nyílt levélben fordultak a szövetséghez.

Az idei szezonban nem a szombati volt az első alkalom, amikor bírói hibákért drága árat kellett fizetnie a Juventusnak. Egyes számítások szerint 10-15 pontot vesztett a megkérdőjelezhető döntések miatt a torinói csapat az idényben. A klub vezetése egészen idáig csendben tűrt, de a Reggina elleni bajnoki után kiborult a bili.

A szombat esti meccsen két egyértelmű tizenegyest nézett el a játékvezető a Juve kárára. A ráadásban viszont egy kérdéses szituációban a büntetőpontra mutatott, és a kieső helyen tanyázó Reggina kihasználta a lehetőséget, és meglepetésre 2-1-re verte a tabella harmadik helyén álló ellenfelét.

Amoruso volt csapata ellen nem hibázott (AFP)

Már egy ideje felmerült a gyanú, nemcsak a Juve-szurkolók között, hogy a játékvezetők még mindig a 2006-os bundabotrány miatt pikkelnek a csapatra. A klub vezetősége idáig diplomatikusan nem nyilvánított véleményt, de a szombati bajnoki után az egyesület elnöke nyílt levelet írt az Olasz Labdarúgó Szövetségnek (FIGC) és a játékvezetői szervezetnek.

„A klubot sújtó állandó hibák miatt arra kérnek a szövetséget, hogy biztosítsa a bajnokságban a sportszerű feltételeket minden csapatnak. Az utóbbi idők döntései azokat a feltételezéseket támasztják alá, hogy a Juventus játékát sokan még mindig ferde szemmel nézik. A múltban elkövetett hibákért súlyos árat fizettünk, de a jelenlegi csapatot nem büntethetik” – olvasható a levélben.

A klub elnöke, Giovanni Cobolli Gigli és főigazgatója Jean-Claude Blanc külön megköszönte a rajongóknak, hogy továbbra is kiállnak a mellettük. „Az ő segítségükkel tesszük túl magunkat a minket sújtó ítéleteken.”

Mutu egy hónapra kidőlt

A Fiorentina labdarúgócsapata négy hétig nem számíthat román csatárára, Adrian Mutura, aki a vasárnapi bajnoki mérkőzésen szenvedett térdsérülést. A Serie A-ban 14 gólos támadónak az AS Roma ellen 1-0-ra elvesztett találkozó első félidejében kifordult a térde, amikor a hazaiak kapusával, Donival ütközött. A Fiorentina így legeredményesebb játékosa nélkül lép pályára március 6-án és 13-án az Everton elleni UEFA Kupa-nyolcaddöntő során.

Tizenegyes volt, vagy sem? Döntse el Ön!

Címkék: foci