Klicsko legyőzte Ibragimovot

Az ukrán Vlagyimir Klicsko egyhangú pontozással legyőzte az orosz Szultan Ibragimovot a New York-i Madison Square Gardenben rendezett ökölvívó világbajnoki címegyesítő mérkőzésen.

Történelmi összecsapásra gyűltek a New Yorkba a rajongók, ugyanis 1999-óta nem rendeztek címegyesítő mérkőzést a királykategóriában. Akkor Lennox Lewis és Evander Holyfield, most Vlagyimir Klicsko (IBF világbajnok, aki mellékesen a kisebb jelentőségű IBO-övvel is rendelkezik) és Szultan Ibragimov (WBO világbajnok) mérkőzésére voltak kíváncsiak a bokszsport szerelmesei.

A körítés talán, de maga a mérkőzés aligha hozta lázba a közönséget. Klicsko magasságbeli fölényére maximálisan építve kizárólag a balkezét használta, míg Ibragimov testen igyekezett lejjebb vinni ellenfele védekezékét. Az első menetek hihetetlenül unalmasan teltek, mivel Klicsko a maga 3-4 balegyenesén túl semmit nem volt hajlandó hozzátenni a meccshez.

Galéria

A legelső olyan momentum, amit szünetben lassítani is érdemes volt, az a 7. menetben következett el, amikor úgy másfél perc elteltével egy erőteljes jobb a WBO világbajnok fején hallt el. De talán ekkor jött rá Klicsko, hogy kicsivel többet is kockáztathat, hiszen a következő menetben már élénkebb volt az ukrán, bár arra erősen ügyelt, hogy ha közel ért ellenfeléhez, akkor látványosan lefogja.

Az összecsapás egyetlen vitatható jelenete a 9. menetben következett el, amikor 1 perc küzdelem után Klicsko előrelendült, és két bal-jobb kombinációja tökéletesen eltalálta riválisát, aki hátrálva nekiesett a köteleknek, ráült, majd úgy állt fel. Padlóra nem került Ibragimov, de lehet rajta vitatkozni, hogy számolást ért-e az eset! (Az biztos, hogy a klasszikus “kötélen lóg” nem valósult meg.)

A hajrában Ibragimov próbálkozott ugyan többet támadni, de nem tudja feltörni az ukrán védekezését, sőt, a 11. menetben az egyik ilyen esettől majdnem ő kerül bajba, mivel elhibázott kísérlete után Klicsko tört előre.

A 12 menet után – nem érdemtelenül – Wladimir Klitschko (50-3-0) egyhangú pontozásos győzelmét hirdették ki, hiszen mindhárom pontozó, 119-110, 117-111 és 118-110 arányban, az ukránt látta jobbnak. Klicsko így az IBF világbajnoki címe mellé megszerezte a WBO ugyanilyen övét is.

Címkék: küzdősport