Huszti nélkül kapott ki a Hannover (videó)

A Huszti Szabolcs nélkül felálló Hannover 2-1-es vereséget szenvedett a Bochum otthonában a Bundesliga 21. fordulójának pénteki mérkőzésén, mely elsősorban Steve Cherundolo hihetetlen öngólja miatt marad emlékezetes.

A házigazda Bochum 30. percben szerzett vezetést a Huszti Szabolcs nélkül játszó Hannoverrel szemben – méghozzá egy olyan öngóllal, amely vélhetően előkelő helyen szerepel majd a szilveszteri bakiparádékban. Egy pazar kiugratás után Stanislav Sestak került helyzetbe, lövését ugyan védte Robert Enke, a hannoveriek kapusa, pechére azonban a menteni igyekvő Steve Cherundolo térdéről a bal alsó sarokba pattant a labda.

Nézze meg Cherundolo öngólját!

A Hannover a szünet után egyenlített: Michael Tarnat előreívelése után Bergantin Vinicius egyből tette közére a labdát, érkezett Mike Hanke, aki közelről fejelhetett. Jan Lastuvka csak belekapni tudott a labdába, amely a jobboldali kapufáról került végül a hálóba. Nem sokáig, mindössze öt percig volt egyenlő az állás, a másik oldalon Sestak beadása után Benjamin Auer fejelt 6 méterről a jobb alsó sarokba.

A Bochum november óta – akkor az Arminia Bielefeldet verte – először nyert hazai pályán; a mostani győzelmével feljött a 11. helyre, és csak egy pont a lemaradása az előtte álló, a bajnokságban tavasszal még nyeretlen Hannoverrel szemben.

Végül a piros mezes hannoveriek adták meg magukat… (AP)


Bundesliga, 21. forduló:

VfL Bochum-Hannover 96 2-1 (1-0)

Gól: Cherundolo (30., öngól), Auer (52.), ill. Hanke (47.)

Szombati program:

Bayer Leverkusen-Schalke, 15:30

Eintracht Frankfurt-Werder Bremen, 15:30

VfL Wolfsburg-Hertha BSC, 15:30
VfB Stuttgart-Karlsruhe, 15:30

Borussia Dortmund-Hansa Rostock,15:30

Arminia Bielefeld-MSV Duisburg, 15:30

Vasárnapi program:

Bayern München-Hamburger SV, 17:00
1. FC Nürnberg-Energie Cottbus, 17:00

Címkék: foci