Molotov-koktél a környezetvédőnek

Molotov-koktélt dobtak Piliscsabán az éjjel egy civilszervezet aktivistájának házára: az illető korábban a Levegő Munkacsoporttal együtt feljelentést tett természetkárosítás ügyében. A rendőrség rongálás gyanúja miatt indított nyomozást.

A Béla király út egyik házánál történt az eset, ahol a tulajdonos kérésére kiérkező rendőrök reggel a falat összekormozva találták, mellette pedig üvegcserepek heverek – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tettesek után a budaörsi rendőrkapitányság emberei nyomoznak.

Deli Árpád, a Piliscsabáért Egyesület tagja reggel a házból kilépve találta meg a Molotov-koktélos támadásra utaló nyomokat. Nincs tudomása róla, hogy személyes ellensége lenne, ám tény, hogy az egyesület a Levegő Munkacsoporttal közösen a közelmúltban ügyészségi feljelentést tett egy természetkárosítási ügyben. Piliscsaba mellett ugyanis egy magántulajdonban lévő erdő kéthektáros területén engedély nélkül kivágták a fákat, ebben az ügyben eljárás is indult – hívta fel az esetre a figyelmet.

Címkék: zöld