Raúl kibékült a spanyol kapitánnyal

Kibékült egymással Luis Aragones és Raúl, így a Real Madrid klasszisa visszatérhet a spanyol labdarúgó-válogatottba. A kapitány hangsúlyozta, hogy a rutinos támadónak nincsen bérelt helye, szereplése az Eb-n a tavaszi produkciójától függ.

“A viták, találgatások senkinek sem tesznek jót, a legtöbbet a csapatnak ártanak” – mondta a szakvezető, miután találkozott a játékossal és mindent tisztázott vele. “Raúl előtt újra szabad az út, csak a pályán nyújtott teljesítményén múlik, hogy ott lehet-e a nyári Európa-bajnokságon. Mindenesetre tagja annak a 40 fős bő keretnek, amelyből majd összeállítom az Eb-csapatot.”

Küzdenie kell a kertbe kerülésért (BBC)

Raúl megígérte, hogy a szövetségi kapitány döntéseit nem bírálja, azokat minden esetben elfogadja. “A válogatott eredményessége a legfontosabb, az én szereplésem vagy kimaradásom másodlagos” – jelentette ki a futballista, akinek beválogatása hónapok óta slágertéma Spanyolországban.

“A selejtezőkben szenzációsan teljesített a csapat, de most már a Eb-re kell koncentrálnunk. Hónapokig terveztem a kapitánnyal való beszélgetést, hogy semmi ne zavarhassa meg a válogatott felkészülését” – tette hozzá a 30 éves csatár.

Raúl 102-szer lépett pályára a nemzeti együttesben, legutóbb 2006 szeptemberében, azóta nem kapott meghívót. A válogatottban szerzett 44 góljával ő a spanyol csúcstartó.

Címkék: foci