Hóhér megúszta a nagy verést

Elmarad Nagy Józsefnek az egykori nehézsúlyú világbajnok Herbie Hide elleni cirkálósúlyú interkontinentális címmérkőzése, melyre március 11-én, a hallei profi ökölvívógálán került volna sor.

A monokli.com internetes szaklap értesülése szerint a hírről az eseményt rendező Arena Box-Promotion mérkőzésszervezője értesítette Nagy klubját, a Profibox Promotiont. A részletek nem ismertek, ám annyi bizonyosnak látszik, hogy a nigériai születésű Hide, a Boksz Világtanács (WBC) interkontinentális bajnoka a német ex-Európa-bajnok Rudiger May ellen lép szorítóba Halléban.

A mérkőzés előtt sokan féltették a magyar öklözőt, aki rövid időn belül 15 kilót szedett fel magára, hogy tudja vállalni a mérkőzést. elsősorban „Hóhér” egészsége miatt aggódtak, hiszen Hide legendás ütőerejéről híres.

Jó pár kilót felszedett (profibox.hu)

A nigériai születésű 36 esztendős „Táncoló Romboló” egyike volt a nehézsúly legnagyobb bombázóinak, sikerességére jellemző, hogy eddigi pályafutása során a 41 győztes küzdelméből 40-et kiütéssel nyert meg. A WBO nehézsúlyú világbajnoki övét 1995 és 1997, valamint 1997 és 1999 között birtokolta, második alkalommal az ukrán Vitalij Klicsko detronizálta. Herbie Hide (41-4-0) 2004 és 2006 között nem bokszolt, ám amikor az Arena Box-Promotion nevű hamburgi vállalkozás hívására visszatért, már cirkálósúlyba tervezte a következő címszerzését. Pillanatnyilag a WBC nemzetközi-bajnoki övével rendelkezik, ezt fogja megvédeni a németországi gálán.

A Profibox Promotion bokszolóját, a hadházi „Hóhért” sem kell bemutatni a magyar bokszrajongóknak. Hatszoros amatőr országos bajnok, olimpikon volt, majd profiként középsúlyban és nagyközépsúlyban is számos övet begyűjtött. Az ökölvívó február 19-én, a Flórián téri Gilda Max edzőközpontban mutatkozott be cirkálósúlyban, és már az első menetben elintézte az addig veretlen Petroczki Istvánt.

Címkék: küzdősport