Real: Robinho kidőlt

Robinho, a Real Madrid brazil támadója hasizomsérülés miatt feltehetőleg kihagyja az AS Roma elleni párharc első találkozóját a BL nyolcaddöntőjében.

A brazil támadó a Real Valladolid ellen 7-0-ra megnyert spanyol bajnokin sérült meg, a 15. percben le is kellett cserélni.

A klub orvosai hétfőn alaposan megvizsgálták a 24 éves brazilt, és kiderült, hasizomsérülése miatt két hetet ki kell pihennie.

Ezt jelenti, hogy a következő fordulóban, szombaton biztosan nem játszhat a Real Betis ellen, és ami madridi szempontból ennél aggasztóbb, feltehetőleg kihagyja az AS Roma elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első, olaszországi felvonását is.

Robinho kényszerpihenőn (uefa.com)

A kiesése komoly gondot jelent a Real Madridnak, hiszen az egykori Santos-labdarúgó nagyszerű formában játszik a szezonban, a királyiak egyik legjobbja, ráadásul a házi gólkirály, a holland Ruud van Nistelrooy továbbra sem egészséges.

Robinho Primera Divisiónban 21 mérkőzésen nyolc gólt szerzett, a BL csoportkörében pedig öt találkozón négyszer volt eredményes, ráadásul további három gólt ő készített elő.

Címkék: foci