Benítezzel sohasem lesz bajnok a Liverpool

A címben szereplő állítás Jamie Redknapptől származik. A Liverpool egykori válogatott labdarúgója magyarázatként elmondta: Rafa Benítez, az együttes spanyol menedzsere kizárólag a Bajnokok Ligája-sikerekre koncentrál.

„A Liverpoolnak nincs esélye bajnokságot nyerni Rafa Benítez irányítása alatt, sőt, még sohasem volt olyan távol az aranyéremtől, mint most. Benítez ugyanis kizárólag a Bajnokok Ligája-sikerekre koncentrál, és mindent ennek rendel alá” – magyarázta szakértői kommentárjában Jamie Redknapp, aki korábban 11 éven át rúgta a labdát az Anfield Road-on.

Az egykori válogatott középpályás ehhez még hozzáfűzte: a spanyol menedzser által előszeretettel alkalmazott rotáció is jelentősen csökkenti a Liverpool bajnoki esélyeit, nem beszélve arról, hogy a „vörösök” soraiban kevés az olyan labdarúgó, aki képes mérkőzéseket eldönteni. „A legjobb menedzserek, mint Arsene Wenger és Sir Alex Ferguson ragaszkodnak a kialakult játékrendszerhez, akárcsak az alapcsapathoz, igyekeznek mindig a legjobb futballistákat szerepeltetni. Benítez pedig állandóan variálja az összeállítást. Továbbá az Arsenalban, a Chelsea-ben, valamint a Manchester Unitedben sok a klasszis, a meccseket eldönteni képes játékos, a Liverpoolban pedig csak két ilyen van: Steven Gerrard és Fernando Torres, más senki.”

Rafa Benítez – miatta nem lesz bajnok a ‘Pool? (Getty)

Összefoglalva a lényeget, a Portsmouth csapatát irányító Harry Redknapp fia elmondta:

„A Liverpool jobb napjain bárkit képes legyőzni, de Angliában csakis egyenletes, jó teljesítménnyel lehet bajnokságot nyerni, márpedig úgy tűnik, hogy Rafa Benítezzel erre képtelen a Liverpool.”

Érdekes, hogy miután egy jókorát „belerúgott”, Jamie Redknapp meg is védte a spanyol szakvezetőt. „Sokaktól hallom, hogy Benítez nem jó menedzser. Szerintem ez nem így van, hiszen aki kétszer is BL-döntőbe vezeti a csapatát, ráadásul egyszer meg is nyeri a sorozatot, nem lehet más, csak nagy taktikus.”

A Liverpool eddig 18-szor nyerte meg az angol bajnokságot, ugyanakkor a legutóbbi sikerét az 1989-1990-es szezonban aratta. Biztosnak látszik, hogy a közel húsz éve tartó nyeretlenségi sorozat nem az idén szakad meg, a Liverpool ugyanis jelenleg csak az ötödik helyen áll, és 19 pont (!) a hátránya a jelenlegi listavezető Arsenallal szemben.

Címkék: foci