Wengert is meglepte az ötpontos előny

Az Arsenal hétfő este 2-0-ra legyőzte a vendég Blackburn Roverst a Premier League 26. fordulójának záró mérkőzésén, ezzel kihasználta a címvédő Manchester United botlását, és már öt pont előnnyel vezeti a tabellát.

A londoniak jelentősnek mondható előnye még Arsene Wengert, az együttes menedzserét is meglepte. A francia szakvezető ezt nem is titkolta a Blackburn legyőzését követő nyilatkozatában, melyben arra is figyelmeztetett: nincs még lefutva a bajnokság.

„Aligha számíthatunk arra, hogy ilyen kedvező pozícióba kerülünk, ugyanakkor nem dőlhetünk hátra, alázatosnak kell maradnunk, hiszen nagyon messze van a szezon vége. Nem beszélve arról, hogy ebben a kiélezett küzdelemben elég kifogni egy rossz napot, és már is kikapsz” – magyarázta Wenger.

A Blackburn ellen is akadozott olykor az Arsenal gépezete, a francia edző ezt azzal magyarázta, hogy a Manchester United botlása nyomán kialakult helyzet, a „szökés” lehetősége jókora terhet tett a labdarúgóira. „Remekül kezdtünk, egyenesen parádésan futballoztunk az első húsz perc percben, ám ezután visszavettünk a tempóból, ennek következtében pedig feljött a Blackburn. A jó védekezésünknek köszönhetően azonban nem tudott sok helyzetet kialakítani a vendégcsapat” – foglalta össze tömören Wenger a hétfő esti mérkőzésen történteket.

Emmanuel Adebayor újra eredményes volt (AP)

Ezt annyival egészítenénk ki, hogy az Arsenal már a negyedik percben megszerezte a vezetést: Eduardo jobboldali szöglete után a védőjétől elszakadó Senderos 8 méterről fejelt a jobb felső sarokba. A második hazai gólra a 91. percig kellett várni, ekkor Hleb hozta helyzetbe Adebayort, aki közelről a jobb alsó sarokba lőtt. Ez volt a 19. bajnoki gólja a szezonban.

„Nem sok csapat képes helytállni Londonban az Arsenal ellen, miviszont egyenrangú ellenfelek voltunk” – értékelt Mark Hughes, a Blackburn edzője. Más kérdés, hogy pusztán a helytállásért sehol sem osztanak pontokat.

Győzelmének köszönhetően az Arsenal meglépett a címvédő Manchester Unitedtől, már öt ponttal vezet, a Blackburn pedig a kilencedik helyen áll a tabellán a 26. fordulót követően.

Premier League, 26. forduló:
Arsenal-Blackburn Rovers 2-0 (1-0)
Gól: Senderos (4.), Adebayor (91.)

Korábbi eredmények:
Chelsea-Liverpool 0-0
Manchester United-Manchester City 1-2
Bolton-Portsmouth 0-1
Derby-Tottenham 0-3
Everton-Reading 1-0
Middlesbrough-Fulham 1-0
Sunderland-Wigan 2-0
West Ham-Birmingham 1-1
Aston Villa-Newcastle 4-1

Címkék: foci