Manchesteri díjeső a Premier League-ben

A címvédő, jelenleg második helyen álló Manchester Unitedből került ki az előző hónap legjobb játékosa, illetve menedzsere az angol Premier League-ben.

A bajnok Manchester United valamennyi mérkőzését megnyerte januárban, ráadásul akkor még a tabellát is vezette, éppen ezért cseppet sem meglepő, hogy az előző hónap legjobb labdarúgója, valamint menedzsere is a soraiból került ki.

A tavalyi szezon legjobbjának megválasztott portugál Cristiano Ronaldo harmadszor kapta meg a díjat, amelyet ezúttal négy meccsen szerzett hat góllal érdemelt ki – összesen 19 bajnoki találat szerepel a neve mellett, s vezeti a góllövőlistát is.

Cristiano Ronaldo pazarul futballozott januárban (Getty)

A hónap menedzserének kijáró elismerés szintén az Old Traffordra került, Sir Alex Ferguson pályafutása során 20. alkalommal pózolhatott az azzal járó díjjal. A MU eredménysora fényes bizonyítékként szolgál arra, hogy a 66 esztendős skót tréner rászolgált az újabb kitüntetésre: a „vörös ördögök” mind a négy meccsüket győzelemmel abszolválták, és még gólt sem kaptak. A Birmingham Cityt 1-0-ra, a Newcastle Unitedet 6-0-ra, a Readinget és a Portsmouth-t pedig 2-0-ra verték.

Az más kérdés, hogy februárban, egészen pontosan a múlt héten két pontot veszítettek a Tottenham otthonában, emiatt pedig át kellett adniuk az első helyet az Arsenalnak.

A hónap játékosai a 2007/2008-as szezonban:
Augusztus: Micah Richards (Manchester City)
Szeptember: Cesc Fabregas (Arsenal)
Október: Wayne Rooney (Manchester United)
November: Gabriel Agbonlahor (Aston Villa)
December: Roque Santa Cruz (Blackburn Rovers)
Január: Cristiano Ronaldo (Manchester United)

A hónap menedzserei a 2007/2008-as szezonban:
Augusztus: Sven-Göran Eriksson (Manchester City)
Szeptember Arsene Wenger (Arsenal)
Október: Mark Hughes (Blackburn Rovers)
November: Martin O’Neill (Aston Villa)
December Arsene Wenger (Arsenal)
Január: Sir Alex Ferguson (Manchester United)

Címkék: foci