Olasz-kupa: kiesett a Fiorentina

Búcsúzott a kupaküzdelemtől a Fiorentina és az Udinese – a toszkánok és a friuliak is a bajnoki táblázaton jóval alattuk szerénykedő csapattól, a Laziotól illetve a Cataniatól szenvedtek vereséget.

Firenzében mindössze tízezer ember volt kíváncsi a Fiorentina kupagyürkőzésére, s a szurkolók visszafogott érdeklődésére rímelt Cesare Prandelli mester választása is. A hazaiak szakvezetője ugyanis a kispadon „felejtette” a Serie A góllövőlistájának második helyezettjét, Mutut.

A román mellett Pazzini, Jörgensen, illetve a védelemből Pasqual és Gamberini sem volt tagja a kezdőcsapatnak – míg a kevésbé felforgatott rómaiaknál bemutatkozott a héten igazolt román Radu.

Radu alighanem megbánta, hisz a hazaiak középpályása, Semioli épp őt táncoltatta meg, mielőtt Muslera kapujába helyezett. A Montolivo által remekül mozgatott lilák egymás után alakították ki helyzeteiket, ám gólt a Lazio szerzett: a tizenhatos előterében Ujfalusi vitte földre Pandevet, a szabadrúgást pedig a sorfal fölött elcsavaró Kolarov értékesítette.
Frey mozdulni sem tudott.

Kolarov gólöröme az egyenlítés után (ANSA)

A második félidőben a Lazio akarata érvényesült, míg a Fiorentina játékosai, Montolivo, Vieri és a csereként beállt Pazzini elsősorban távolról próbálkoztak. A mérkőzés sorsát a kispadról beálló Rocchi döntötte el, a támadó második labdaérintése gólt ért; Pandev ívelése után talált a kapuba. A folytatásban a hazai csapat mindent megpróbált, azonban csak kapufáig jutott Donadel révén.

A Catania az Udinese csapatát fogadta, s bár a Friuli-stadionban egy hete csak 3-2-re kapott ki, nehéz helyzetbe került, mivel Pepe révén a vendégek szereztek vezetést az első percben. A gól túlságosan is megnyugtatta az Udinese játékosait, a kiscsapat viszont erőre kapott, s a félidő hajrájában Spinesi büntetőjével egyenlített (a tizenhatoson belül Ferronetti rántotta le Mascarát).

Takajuki Morimoto egyik legfontosabb gólját szerezte (AP)

A szicíliaiak a második félidőre is átmentették remek hajrájukat. A 89. percben Vargas ívelt be balról, s az érkező Morimoto közelről a hálóba lőtt. A korábban a Milant is búcsúztató Catania jobb gólkülönbségének köszönhetően továbbjutott, s készülhet a Roma ellen.

Olasz-kupa
Negyeddöntő, visszavágók

Fiorentina-Lazio 1-2 (1-1)
Firenze, Artemio Franchi stadion, 10 ezer néző. Vezette: Brighi
Gól: Semioli (17.), illetve Kolarov (35.), Rocchi (62.)
Fiorentina: Frey – Ujfalusi, Kroldrup, Dainelli (Gamberini, 46.), Gobbi – Donadel, Montolivo, Pazienza (Pazzini, 53.) – Semioli, Osvaldo (Jörgensen, 74.), Vieri. Szakvezető: Cesare Prandelli
Lazio: Muslera – Behrami, Siviglia, Radu, Kolarov – Vignaroli (Artipoli, 79.), Mudingayi, Mutarelli, Mauri – Bianchi (Rocchi, 59.), Pandev (Tare, 84.). Szakvezető: Delio Rossi
Továbbjutott: a Lazio 4-2-es összesítéssel.

Catania-Udinese 2-1 (1-1)
Gól: Spinesi (44., 11-esből), Morimoto (89.), illetve Pepe (1.)
Továbbjutott: a Catania, 4-4-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal.

Címkék: foci