Kézi-Eb: drámai csaták a döntőért

Hallatlan izgalmak közepette alakult ki a döntő párosítása a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, de az ötödik helyért vívott meccs is drámai csatát hozott.

Az Eb szombati programja a svédek és a házigazda Norvégia összecsapásával kezdődött. Az ötödik helyért vívott meccs sem a rendes játékidőben, sem az azt követő ráadásban nem hozott döntést, kétszeri hosszabbítás után végül a svédek két góllal nyertek.

Az első elődöntő elején a horvátok elléptek a címvédő francia együttestől, amelynek csak 39. percben sikerült egyenlítenie, igaz, később a vezetést is átvette, sőt a hajrában is jobban állt. A végjáték körömrázóan izgalmasan alakult: a horvátok Balic góljával előbb egyenlítettek, majd 23-23-nál Lackovic révén lépéselőnybe is kerültek. Átellenben Karabatic egyenlíthetett volna, csakhogy a franciák sztárja a kapufát találta el.

Horvát öröm (MTI/EPA)

A német-dán találkozó első félidejében úgy tűnt, a világbajnok simán nyer, hiszen a dánok hullámvölgybe kerültek és a németek egy 7-0-s rohammal el is léptek a riválistól. A folytatásban azonban az északiak felzárkóztak, ezután felváltva vezettek a csapatok, majd a hajrában két góllal elhúzott a dán válogatott.

A németek az utolsó percben egyenlítettek ugyan, ám egy remek bejátszás után a legvégén heteshez jutott Dánia. Mivel Christiansen ezúttal sem hibázott – az egész kontinenstornán egyetlen büntetőt rontott -, az északi gárda először játszhat döntőt világversenyen. Vasárnap a horvátokkal találkozik.

Férfi Eb, Norvégia, elődöntő:
Dánia-Németország 26-25 (10-13)
Horvátország-Franciaország 24-23 (11-9)

Az 5. helyért:
Svédország-Norvégia 36-34 – kétszeri h.u.

Vasárnapi program:
A 3. helyért: Franciaország-Németország, 13:30
Döntő: Horvátország-Dánia 16 ó

Címkék: Csapatsport