Elmaradt a soproni csoda az Euroligában

A MKB-Euroleasing Sopron 82-61-es vereséget szenvedett a még veretlen orosz CSZKA Moszkva otthonában a női kosárlabda Euroliga csoportküzdelmeinek zárófordulójában, ugyanakkor a magyar bajnok ott lesz a nyolcaddöntőben.

Már az első pillanatban látszott, a magyar bajnoknak sincs sok esélye arra, hogy meglepje a veretlenül a csoport élén álló orosz sztárcsapatot. Székely Norbert tanítványai már az első negyedben 14 pontos hátrányba kerültek, ami a félidőre további négy ponttal duzzadt. A találkozó képe a fordulást követően sem sokat változott: a rengeteget hibázó magyar együttes mellett könnyű kosarakkal lépett meg a CSZKA Moszkva.

Az eredményt egyedül a zárónegyedben sikerült kozmetikázni, de így is 21 pontos vereség lett a vége. “Megilletődötten kezdtünk a meccset a bomberős CSZKA ellen. A második félidőben látott Moszkvának azonban méltó ellenfelei voltunk” – nyilatkozta a soproniak vezetőedzője a klubja honlapján.

Olekszandra Gorbunova (jobbra) 9 pontig jutott (MTI)

A Sopron így 5/5-ös mutatóval végzett a csoport harmadik helyén, de a másik magyar indulóval, a Péccsel együtt már korábban biztosította helyét az Euroliga két győzelemig tartó nyolcaddöntőjében. Rátgéber László együttese szerdán a legyőzhetetlennek tűnő spanyol Valencia vendége lesz.

Euroliga, A csoport, 10. forduló:
CSZKA Moszkva – MKB-Euroleasing Sopron 82-61
Legjobb dobók: Sztyepanova 16, Wauters, Lawson 15-15, Powell 12, illetve Honti 13, Branzova 11, Gorbunova 9.

Címkék: Csapatsport