Seress Zoltán váltja Alföldit a Bárka élén

Seress Zoltán színművészt nevezte ki március 1-jével a Bárka Színház élére szerdai ülésén a a józsefvárosi önkormányzat képviselő-testülete.

Az új vezető, a Bárka Színház társulatának tagja a poszton Alföldi Róbertet váltja, aki július 1-jével pályázaton elnyerte a Nemzeti Színház igazgatói tisztségét. Seress Zoltánt egyhangú döntéssel nevezte ki a Bárka Színház Kht. ügyvezető igazgatójának a józsefvárosi önkormányzat, a társaság többségi tulajdonosa.


A színművész, aki 2003 óta tagja a színháznak, az ülést követően az MTI-nek azt mondta: nem gondolja, hogy át kell alakítani a társulatot, csak az fog elmenni a színháztól, aki maga szerződik el. Megfogalmazása szerint “erre a társulatra bátran lehet alapozni a jövőben is”. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy szeretne minél több előadást megtartani a jelenlegi repertoárból. Szólt arról is: szeretné, ha a teátrum egyre nagyobb részt vállalna a nemzetközi produkciókban.


Seress Zoltán tervei között szerepel még a klasszikus repertoár bővítése, több magyar színdarabot, illetve zenés darabot venne műsorra, felkérne fiatal írókat, hogy Józsefváros életéről írjanak színdarabokat, folytatni kívánja továbbá az egyedülálló “kamaszszínházat” és tovább nyitna a gyermekközönség felé.


Mindemellett szorosabbra kívánja fűzni a viszonyt a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel, és az európai színházkultúra felé terelné a Bárkát, akár nemzetközi koreográfusok, szakemberek bevonásával.

Címkék: Magazin